REACŢII după decesul lui Costică Ştefănescu - Cârţu: Sunt bulversat, nu mă aşteptam la un astfel de deznodământ. Ţicleanu: Sunt devastat, nu pot să cred aşa ceva

Fostul fotbalist al echipei Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a declarat, marţi, că este bulversat de faptul că fostul căpitan al formaţiei oltene, Costică Ştefănescu, s-a sinucis şi a precizat că nu se aştepta la un astfel de deznodământ.

1836 afișări
Imaginea articolului REACŢII după decesul lui Costică Ştefănescu - Cârţu: Sunt bulversat, nu mă aşteptam la un astfel de deznodământ. Ţicleanu: Sunt devastat, nu pot să cred aşa ceva

REACŢII după decesul lui Costică Ştefănescu - Cârţu: Sunt bulversat, nu mă aşteptam la un astfel de deznodământ. Ţicleanu: Sunt devastat, nu pot să cred aşa ceva (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Nu mă aşteptam să se sinucidă. Vă daţi seama că era disperat cu viaţa pe care o ducea. Ştiam că are probleme grave cu cancerul la plămâni. Probabil că a fost dureros şi nu a mai putut. Sunt bulversat, nu mă aşteptam la un astfel de un deznodământ pentru că era un om puternic. Nu am mai vorbit cu el în ultima vreme, mi-a fost greu să-l sun. Silviu Lung şi Ţicleanu au fost la el şi mi-au spus că e grav. Dumnezeu să-l ierte!", a spus Cârţu la DigiSport.

Ion Geolgău: Ştefănescu a fost un om deosebit cum puţini am cunoscut în viaţă

Fostul fotbalist al echipei Universitatea Craiova Ion Geolgău a declarat, marţi, că fostul său coechipier şi căpitan al "Craiovei Maxima", Costică Ştefănescu, a fost un om deosebit cum puţini a cunoscut.

"Probabil că din cauza suferinţei a decis să se sinucidă. Am discutat vineri cu el şi mi-a spus că nu se simţea bine. Mi-a spus că va veni la spital la Bucureşti. Eram la volan şi era să fac accident când am primit vestea. La două-trei zile vorbeam cu el la telefon, iar în ultimele convorbiri era deprimat. Soţia lui mi-a spus că ultimele două-trei zile au fost foarte grele. Un om deosebit cum puţini am cunoscut în viaţă. Nu-mi vine să cred, nici nu pot să judec. Am avut şansa să joc alături de el, dar şi să-l cunosc ca om. Înainte de toate, el a fost un om deosebit", a spus Geolgău.

Rodion Cămătaru: Costică Ştefănescu poate fi un exemplu pentru toţi fotbaliştii

Rodion Cămătaru, atacantul Universităţii Craiova din anii '80, a declarat, pentru MEDIAFAX, că fostul său coechipier Costică Ştefănescu, decedat marţi, a fost o persoană "verticală" atât în fotbal, cât şi în viaţă şi poate fi luat ca exemplu de toţi tinerii fotbalişti de astăzi.

"Am atâtea amintiri cu el că nici nu-mi vine în cap una anume. Am amitiri frumosase şi mai puţin frumoase, am câştigat campionate, am pierdut campionate împreună, am jucat în cupele europene, 11 ani am fost colegi de echipă. Din păcate, el a plecat dintre noi şi nu ştiu prin ce momente trecea astfel încât e greu să judec dacă a luat o decizie dreaptă sau demnă. El a fost întotdeauna un tip vertical şi în fotbal şi în viaţa privată, cred că poate fi un exemplu pentru toţi fotbaliştii", a afirmat Cămătaru, pentru MEDIAFAX.

Mircea Irimescu: Costică Ştefănescu era un om echilibrat şi nu a făcut în viaţa lui abuzuri

Mircea Irimescu a declarat pentru MEDIAFAX că fostul său căpitan din perioada în care evolua la Universitatea Craiova, Costică Ştefănescu, decedat marţi, era un om echilibrat, care nu a făcut abuzuri în viaţă, precizând că a dorit să-l viziteze la spital, dar nu a primit permisiunea medicilor.

"Am foarte multe amintiri legate de Costică Ştefănescu, am ajuns până în semifinalele cupelor europene cu el, era un om extraordinar şi un căpitan de echipă extraordinar. Îmi pare rău că nu am putut să iau legătura cu el când era internat în spital, vorbisem cu Ilie Balaci, dar nu am primit permisiunea medicilor. Mai multe detalii nu am, ştiu doar că era un om echilibrat şi nu a făcut în viaţa lui abuzuri", a declarat Irimescu, pentru MEDIAFAX.

Aurel Ţicleanu: Ştefănescu e unul dintre românii cu care ţara asta se poate mândri

Antrenorul Aurel Ţicleanu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că fostul său coechipier şi căpitan al "Craiovei Maxima", Costică Ştefănescu, e unul dintre românii cu care ţara se poate mândri.

"Sunt devastat, nu pot să cred aşa ceva. Era fratele meu, eram mai mult decât prieteni. Nici nu sunt în stare să vorbesc acum. Vorbeam des cu el la telefon, îl încurajam. Chiar ieri am vorbit cu el şi i-am spus că am preluat-o pe FC Braşov şi i-a zis să vină să mă susţină din tribună. E unul dintre românii cu care ţara asta se poate mândri. E un moment foarte greu şi iertaţi-mă, dar nu mă mai simt în stare să vorbesc. Şocul e prea mare", a spus Ţicleanu.

Aurel Beldeanu: Rămâne un gol imens la "Craiova Maxima" prin plecarea lui Costică Ştefănescu

Fostul fotbalist al echipei Universitatea Craiova Aurel Beldeanu a declarat, marţi, că rămâne un gol imens la "Craiova Maxima" după decesul căpitanului ei, Costică Ştefănescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am primit vestea prin telefon. Nu mi-a venit să cred. Am vorbit acum câteva zile cu el, mai exact sâmbătă şi nu mi-a spus decât că nu se simte bine şi că se internează. Ca dovadă, s-a dus la locul fatal, pentru că, să vă spun sincer, eu nu-l condamn. Suferă de mult timp, s-a chinuit săracul şi îmi pare foarte rău. Mi-a fost ca un frate, mă cunosc cu el de la 15 ani. Am jucat în echipele naţionale de juniori, seniori şi în cea olimpică, ultima oară am jucat cu el la Universitate Craiova, unde am avut o satisfacţie extraordinară. Am jucat şi pe Wembley. Rămâne un gol imens la «Craiova Maxima» prin plecarea lui Costică Ştefănescu. Dumnezeu să-l ierte şi pot să vă spun că am pierdut un mare om, un mare bărbat şi, de-aceea, eu nu-l condamn pentru grestul necugetat pe care l-a făcut, pentru că sincer, nu mai suporta şi cred că nu a vrut să îi mai deranjeze pe cei din jurul lui", a spus Beldeanu.

Întrebat dacă în timpul ultimei discuţii Costică Ştefănescu a dat în vreun fel de înţeles ce are de gând să facă, Aurel Beldeanu a răspuns: "Nici nu mai înţelegeam ce îmi spunea ultima oară. Eu l-am încurajat, fii curajos, fii bărbat, asta e viaţa, dar ce era în sufletul lui numai el ştia, săracul! În martie, am băut un suc cu el, nu mi-a zis nimic. Ulterior am aflat că era operat la un plămân. A dus o viaţă de sportiv, nu a fumat, a fost un tip foarte cumpătat. Ca să vedeţi cum este viaţa, nu trebuie să fumezi ca să te îmbolnăveşti de cancer la plămâni, dar destimnul a fost trist şi dureros cu el".

Fostul fotbalist Costică Ştefănescu a încetat din viaţă, marţi seară, la vârsta de 62 de ani, după ce s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Capitală, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, la 112 a fost primit, la ora 18.20, un apel prin care s-a semnalat că fosta glorie a Universităţii Craiova şi a echipei naţionale s-a aruncat de la etaj.

Costică Ştefănescu suferea de o boală incurabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici