Remco vs Roglic în confruntarea din cadrul Turului Italiei

Campionul mondial Remco Evenepoel va fi în centrul atenţiei sâmbătă, când Turul Italiei porneşte de pe coasta Adriaticii pentru o luptă de 21 de zile pe 3.489 de kilometri de vârfuri înfricoşătoare şi panorame poveste.

135 afișări
Imaginea articolului Remco vs Roglic în confruntarea din cadrul Turului Italiei

Remco vs Roglic în confruntarea din cadrul Turului Italiei

Belgianul în vârstă de 23 de ani va trebui să fie mai isteţ şi să îi depăşească pe foştii câştigători ai Marelui Tur, slovenul Primoz Roglic, precum şi pe britanicii Geraint Thomas şi Tao Geoghegan Hart, care au cu toţii ambiţia de a îmbrăca tricoul roz al învingătorului la Roma, pe 28 mai.

În centrul gândurilor sale se află figura impunătoare a lui Roglic, relatează AFP.

"Anul trecut încă aveam unele îndoieli cu privire la capacitatea mea de a fi la acelaşi nivel cu el în munţi", a declarat Evenepoel înainte de cursă: "Dar aceste îndoieli au dispărut în ultimul Tur al Cataluniei, unde am fost la egalitate pe căţărări. Sper să fac acelaşi lucru aici şi să fiu mai bun decât el în contratimpuri. Aceasta este reţeta pentru a-l învinge, chiar dacă el este campionul olimpic (în exerciţiu) la contratimp. Nu va fi uşor".

Roglic, a cărui cea mai bună performanţă în Giro a fost un loc trei în 2019, crede că, la vârsta de 33 de ani, este momentul potrivit pentru el să revendice titlul pentru prima dată.

"Sunt ca un vin bun", a spus fostul săritor cu schiurile, care l-a devansat pe Evenepoel într-o Catalunia palpitantă. "Cu cât îmbătrânesc, cu atât sunt mai bun".

Roglic, însă, va simţi cu siguranţă efectele Covid după ce virusul a eliminat trei dintre membrii echipei sale Jumbo-Visma.

Joi, Jos van Emden a fost nevoit să renunţe la doar 24 de ore după ce a fost recrutat împreună cu Rohan Dennis pentru a-i înlocui pe Robert Gesink şi Tobias Foss. Van Emden a fost la rândul său înlocuit de Sam Oomen, o serie de schimbări care va afecta cu siguranţă şansele lui Roglic.

Liderul Trek, Giulio Ciccone, a fost şi el forţat să plece din cauza virusului, italianul declarând că ratarea Giro a fost ca şi cum ar fi "înghiţit o pastilă amară".

Echipa britanică Ineos a câştigat ultima dată Turul Italiei în 2021 cu Egan Bernal.

Dar grenadierii au două speranţe în Italia în câştigătorul 2020 Hart şi veteranul galez Thomas, câştigătorul Turului Franţei din 2018.

Londonezul Hart, în vârstă de 28 de ani, se află în formă şi este încrezător în ciuda încărcăturii grele a contratimpurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici