Reprezentanţi ai echipei Renault convocaţi la FIA

Reprezentanţii echipei Renault, bănuţi că au avut acces la informaţii confidenţiale privind echipa McLaren, au fost convocaţi de Consiliul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), la 6 decembrie, la Monte Carlo, a anunţat FIA într-un comunicat, informează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţi ai echipei Renault convocaţi la FIA

Reprezentanţi ai echipei Renault convocaţi la FIA

Renault va trebui să răspundă acuzaţiei conform căreia a avut acces, în perioada septembrie 2006 - octombrie 2007, la documente şi informaţii confidenţiale ale echipei McLaren-Mercedes, încălcând astfel articolul 151c din codul sportiv al FIA.

Aceste informaţii vizau mai ales planuri şi dimensiuni ale monopostului McLaren, detalii privind sistemul de realimentare, cutia de viteze, sistemul de control hidraulic şi un nou component pentru suspensii utilizat de McLaren în 2006 şi 2007.

Această anchetă intervine în contexul în care sezonul 2007 a fost marcat de un scandal de spionaj în detrimentul Ferrari. Echipa McLaren, găsită vinovată că a beneficiat de informaţii privind echipa italiană, a pierdut toate punctele în Campionatul Mondial al constructorilor şi a fost amendată cu 100 de milioane de dolari. În schimb, piloţii săi, spaniolul Fernando Alonso şi britanicul Lewis Hamilton, au fost autorizaţi să-şi păstreze poziţiile în Campionatul Mondial al piloţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici