Robert Mureşan, primul român care obţine un punct în Campionatul Mondial de Superbike

Pilotul echipei PTR România, Robert Mureşan, a devenit, duminică, la Assen, primul motociclist din România care a reuşit să obţină un punct în Campionatul Mondial de Superbike, clasa Supersport.

185 afișări
Imaginea articolului Robert Mureşan, primul român care obţine un punct în Campionatul Mondial de Superbike

Robert Mureşan, primul român care obţine un punct în Campionatul Mondial de Superbike (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Am obţinut primul punct în Supersport şi sunt sigur că lucrurile vor merge din ce in ce mai bine de acum încolo. Peste trei săptămâni urmează Marele Premiu al Italiei, pe circuitul de la Monza unde sper sa repet performanţa de la Assen", a spus Mureşan, care s-a clasat pe locul 15 ca urmare a descalificării unui motociclist.

Clasa Supesport este o competiţie introdusă în 1990 în calendarul competiţional ca o extensie a Mondialului de SuperBike, şi în cadrul căreia se folosesc motociclete de serie. La această clasă sunt admise motociclete ale căror motoare au patru cilindrii şi o cilindree ce nu depăşeşte 600 de centimetri cubi sau doi cilindrii şi o capacitate cilindrica ce nu depăşeşte 750 de centimetri cubi. Cursele se desfăşoară în aceleaşi weekenduri cu cele de SuperBike, excepţie făcând Marele Premiu al SUA.

Robert Mureşan concurează pe o motocicletă Honda CBR 600.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici