ROLAND GARROS  Novak Djokovic este în finală, după o victorie fără glorie cu Carlos Alcaraz. Spaniolul, accidentat în setul 3

  • Cel mai tânăr număr 1 ATP din istorie a fost învins în patru seturi de cel care deţine 22 de titluri de Grand Slam şi îl va înfrunta, pentru titlu, pe învingătorul meciului Ruud-Zverev.
  • Primele două seturi au oferit spectacol total.
  • În startul setului 3, Alcaraz s-a accidentat şi nimic n-a mai contat.
1549 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic este în finală, după o victorie fără glorie cu Carlos Alcaraz. Spaniolul, accidentat în setul 3

Roland Garros: Carlos Alcaraz - Novak Djokovic, finala din semifinale

CARLOS ALCARAZ - NOVAK DJOKOVIC 3-6, 7-5, 1-6, 1-6

SETUL 4

Alcaraz a revenit pe teren de la vestiare, pentru setul 4, deşi o retragere pare să fie singura soluţie pe care o mai are. Totuşi, spaniolul duce partida până la capăt. A mai câştigat un singur game, la 0-5.

SETUL 3

La 1-1, Alcaraz s-a accidentat la gamba dreapta. Crampe. Nu avea voie să primească la îngrijiri medicale în acel moment. O putea face doar la pauza de după game-ul 3, aşa că a acceptat să-şi cedeze serviciul, doar ca să meargă la margine şi să primească masaj (de la medic şi de la adversar). La reluare, „Nole” a condus cu 2-1, fără să fi făcut break pe teren. Spectatorii au fluierat, dar regulamentul nu lasă loc la interpretări. De acolo, Alcaraz n-a mai contat, plimbându-se pe teren din cauza durerilor.

SETUL 2

În manşa secundă, Carlos a condus tot timpul, iar la 4-3, ibericul a făcut break-ul care părea decisiv. A fost primul break în meci pentru spaniol, din 6 ocazii. Doar că „Nole” a făcut break în game-ul 9. Înaintea game-ului cu numărul 8, sârbul a primit îngrijiri medicale (i-a fost masat antebraţul drept). La 5-4, Alcaraz a condus cu 40-0 pe serviciul adversarului, dar 5 mingi consecutive au adus egalitatea pe tabelă. La 6-5 pentru liderul mondial, s-a repetat game-ul de serviciu al lui Djokovici, 0-40, dar Alcaraz a fructificat chiar prima minge. Setul a durat 72 de minute, având schimburi de mingi fabuloase.

SETUL 1

Partida a început cu Djokovic la serviciu, care a profitat de prima şansă de break, la 2-1. În continuare, sârbul şi-a menţinut serviciul, impunându-se cu 6-3. Cifrele lui „Nole” sunt însă slabe: 0-2 la aşi, 3-0 la duble greşeli, iar procentajul punctelor făcute cu serviciul doi este scăzut - 25%. În replică, Alcaraz a avut 4 şanse de break, dar n-a convertit niciuna.

//////////////////////////////////

Este socotită mai mult mai mult decât o semifinală. Între Carlos Alcaraz (20 de ani) şi Novak Djokovic (36 de ani) este un duel găzduit de Philippe Chatrier care, spun specialiştii, va da câştigătorul actualei ediţii.

Dacă Alcaraz îl va învinge pe Djokovic, ibericul va avea garantată poziţia de lider mondial. Djokovic va avea nevoie în schimb de titlu, adică să învingă şi în finală, pentru a-l arunca pe spaniol de pe tronul mondial.

Eventuala victorie de la Paris îi va permite sârbului să fie jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam, depăşindu-l pe Nadal, care are tot 22. Absent la Paris, Rafa este de 14 ori câştigător al turneului, record absolut.

Pentru Carlos Alcaraz, acesta este primul turneu de Grand Slam al anului. Campionul spaniol a ratat Australian Open din cauza unei probleme musculare la coapsa stângă.

Ultimele trei titluri de Grand Slam au fost câştigate de Djokovic sau de Alcaraz. Nole a câştigat Wimbledon în iulie şi Alcaraz a triumfat la US Open, în septembrie, pentru ca sârbul să fie rege, din nou, la Australian Open, în ianuarie.

Sârbul vine după o serie de 19 victorii consecutive în Grand Slamuri. Ultima înfrângere datează din sferturile de finală de la Roland Garros, de anul trecut, împotriva lui Nadal.

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic s-au confruntat deja o dată, la Mastersul 1000 de la Madrid, în 2022. Victoria i-a revenit spaniolului, care a şi devenit campion la Caja Magica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici