România a încheiat pe locul 4 turneul preolimpic de polo de la Edmonton. Ce echipe s-au clasat pe podium

Echipa naţională de polo a Muntenegrului a câştigat, duminică noapte, medaliile de aur la turneul preolimpic de la Edmonton, în timp ce România a încheiat pe locul patru, după înfrângerea în faţa Greciei, scor 10-14.

217 afișări
Imaginea articolului România a încheiat pe locul 4 turneul preolimpic de polo de la Edmonton. Ce echipe s-au clasat pe podium

România a încheiat pe locul 4 turneul preolimpic de polo de la Edmonton. Ce echipe s-au clasat pe podium (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Rezultatele complete din ultimele meciuri la Edmonton sunt următoarele:

locurile 7-8: Turcia - Brazilia 16-12 (5-2, 3-4, 3-2, 5-4);

locurile 5-6: Canada - Macedonia 11-10 (4-0, 2-3, 2-3, 3-4);

Medalii de bronz: Grecia - România 14-10 (4-3, 6-3, 1-2, 3-2);

Medalii de aur: Muntenegru - Spania 12-9 (3-2, 2-2, 4-2, 3-3).

Marcatorii tricolorilor în meciul cu Grecia au fost Cosmin Radu 5 goluri, Ghiban 2, Iosep 1, Matei 1, R. Georgescu 1.

Căpitanul naţionalei României, Cosmin Radu, este golgheterul turneului preolimpic, cu 21 de goluri. Pe locul doi se află grecul Ioannis Fountoulis şi spaniolul Felipe Perrone, ambii cu câte 18, iar pe locul 4, tot la egalitate, doi muntenegreni, Aleksandar Ivovici şi Mladjan Janovici, cu câte 17 goluri.

Cele patru echipe care şi-au disputat medaliile sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Londra, România revenind la Olimpiadă, după 16 de ani de absenţă. La ediţia din 1996, tricolorii s-au clasat pe locul 11.

La Jocurile Olimpice de la Londra erau calificate, înaintea turneului preolimpic de la Edmonton, Marea Britanie (ţară organizatoare), Italia, Ungaria, Serbia, Croaţia, Australia, Kazahstan şi SUA.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 6 mai.

Competiţia masculină de polo de la Jocurile Olimpice de la Londra va debuta în 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici