România, încă două medalii la Mondialele de Înot pentru juniori din Peru

Ziua a treia de concurs de la Campionatele Mondiale de Înot pentru juniori din Peru a adus încă două medalii pentru echipa României: argintul la ştafeta mixtă de 4x100m liber şi bronzul obţinut de Vlad Stancu la 800m liber.

1433 afișări
Imaginea articolului România, încă două medalii la Mondialele de Înot pentru juniori din Peru

Vlad Stancu

David Popovici (17), Patrick Dinu (17), Bianca Costea (17) şi Rebecca Diaconescu (16) au câştigat medalia de argint la ştafeta mixtă de 4x100m liber, fiind la doar 36 de sutimi de Ungaria. Podiumul a fost completat de Italia.

La fel ca în serii, David Popovici a lăsat în urmă celelalte ştafete. A încheiat primul schimb în 47.23, oferind un avans de 2.23 secunde. Patrick Dinu s-a ţinut tare şi a menţinut un avans de peste 2 secunde.

A venit rândul fetelor. Bianca Costea a avut însă o misiune extrem de dificilă în faţa campioanei de la 100m liber. Nikolett Padar a înotat într-un ritm ameţitor şi a anulat aproape în întregime avansul ştafetei noastre. Rebecca Diaconescu a avut doar 0.39 secunde în faţa la startul ultimului schimb. A rezistat până aproape de final, însă Dora Molnar a reuşit să îi ia faţa pe ultimii metri.

Zestrea României la Campionatele Mondiale de juniori

David Popovici - AUR la 200m liber;
Vlad Stancu - ARGINT la 400m liber şi BRONZ la 800m liber;
ştafeta masculină de 4x100m liber - AUR;
ştafeta mixtă de 4x100m liber - ARGINT.

Vlad Stancu, pe 3 la 800m

Vlad Stancu (17 ani) a obţinut în această medalie a doua medalie la Mondialele de Juniori de la Lima, Peru. Bronz la 800m liber, după ce în urmă cu 2 zile cucerise şi argintul în proba de 400m liber.

Brazilianul Steverink, campion la 400m liber, a dominat startul cursei. A condus într-un ritm alert, însă nu l-a putut susţine până la final. Vlad a preferat să îşi dozeze energia şi să stea departe de luptele din faţă. Abia pe ultimii 300m a început să tragă tare, i-a depăşit pe Steverink şi Chmielewski, rivalii de la 400m şi a intrat în lupta pentru medalii.

Spaniolul Carlos Garach Benito s-a desprins şi a confiscat aurul, în timp ce turcul Batuhan Filiz a reuşit cu greu să îi ia faţa lui Stancu, care s-a mulţumit cu medalia de bronz. A încheiat cursa în 7:56.14, la 3.41 secunde de iberic şi la 53 de sutimi de locul 2.

Vlad Stancu va mai intra în bazin duminică, la cursa de 1.500m, unde este campion european de juniori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici