România învinge Andorra şi trece pe prima poziţie în preliminariile EURO 2024

  • Echipa naţională a României a învins duminică seara Andorra, pe o Arenă Naţională pe care au avut acces doar copii.
  • Tricolorii au câştigat cu scorul de 4-0, într-o partidă contând pentru Grupa I, a preliminariilor Euro 2024.
  • După acest succes, România trece pe primul loc în grupă.
3093 afișări
Imaginea articolului România învinge Andorra şi trece pe prima poziţie în preliminariile EURO 2024

Sursa foto: MediafaxFoto

Oaspeţii au început curajos şi au avut prima ocazie de poartă, în minutul 12. Şutul lui Bîrligea a prins cadrul porţii, în minutul 14, dar a fost trimis pe direcţia portarului.

Nicolae Stanciu a deschis scorul în minutul 23, cu un şut la vinclu, dintr-o lovitură liberă din flancul stâng.

Ianis Hagi a majorat la 2-0, 5 minute mai târziu, cu un şut imparabil din careu.

Scorul pauzei a fost stabilit de Răzvan Marin, in penalty, dictat după un fault asupra lui Ianis Hagi.

La doar 5 minute după revenirea de la vestiare, Florinel Coman l-a învins pe portarul Alvarez, pentru 4-0, spre bucuria celor aproape 22.000 de copii prezenţi pe stadion.

Românii au înscris din nou, în minutul 78, însă golul a fost anulat pe motiv de fault, la faza anterioară.

Mihăilă putea să-şi pună şi el numele pe lista marcatorilor, dar reuşita sa din minutul 90 a fost anulată pentru un offside la Alibec, două dintre rezervele intrate în repriza secundă.

Pe final de meci, San Nicolas a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe.

În urma acestei victorii, România trece pe prima poziţie în clasamentul Grupei I, cu 16 puncte, urmată de Elveţia, cu 16 puncte, dar un joc mai puţin disputat. Pe locul 3 se află Israel, cu 11 puncte, dar cu două meciuri mai puţin jucate.

Echipele de start:
România: 12. Moldovan – 23. Sorescu, 3. Drăguşin, 15. Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 10. Stanciu – 21. Moruţan, 14. Hagi, 17. Fl. Coman – 19. Bîrligea.
Rezerve: 1. Niţă, 16. Târnovanu – 2. Raţiu, 4. Rus, 5. Screciu, 6. M. Marin, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Drăguş, 13. Mihăilă, 20. Man, 22. Borza
Selecţioner: Edward Iordănescu

Andorra: Alvarez - San Nicolas, Vales, Llovera, Rubio - Cervos, Rebes, Vales, Garcia - Sanchez, Vieira
Rezerve: Bernat, de Pablos, Fernandez, A. Gomes, J. Gomes, Jordi Alaez, Pomares, Pujol, J. Rubio, Vieitez, Viladot, Xisco Pires
Antrenor: Luis Alvarez

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici