România participă cu 16 sportivi la Campionatul Mondial de Atletism de la Budapesta

România participă începând de sâmbătă la Campionatul Mondial de Atletism Budapesta 2023, un eveniment sportiv considerat al treilea ca mărime la nivel mondial, după Jocurile Olimpice şi Cupa Mondială de fotbal, şi care se va desfăşura în capitala Ungariei între 19 şi 27 august.

1020 afișări
Imaginea articolului România participă cu 16 sportivi la Campionatul Mondial de Atletism de la Budapesta

România participă cu 16 sportivi la Campionatul Mondial de Atletism de la Budapesta

Anul acesta se marchează sărbătorirea a 40 de ani de la prima ediţie a competiţiei. Pe parcursul celor nouă zile de întreceri sportive, ale celei de a 19-a ediţii, 2.100 de sportivi din 202 ţări vor participa la 49 de evenimente, pe durata a 14 sesiuni de concurs.

Federaţia Română de Atletism va fi prezentă la Budapesta cu o delegaţie formată din 27 de persoane, din care 16 sportivi (9 la feminin şi 7 la masculin) şi 7 antrenori.

Lotul tricolor are următoarea componenţă:

Feminin - Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Claudia Bobocea (1500 m, 800 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andrea Miklos (400 m), Andreea Taloş (triplusalt), Diana Ion (triplusalt), Ana Rodean (35 km marş) şi Mihaela Acatrinei (35 km marş).

Masculin – Gabriel Bitan (săritura în lungime), Alin Firfirică (aruncarea discului), Alexandru Novac (aruncarea suliţei), Rareş Toader (aruncarea greutăţii), Nicolae Soare (maraton), Narcis Mihăilă (35 km marş), Ilie Corneschi (maraton).

Aceştia sunt însoţiţi de antrenorii Mihaela Melinte, Nicoleta Grasu, Valentin Anghel, Teodoru Agachi, Mihai Corucle, Virgil Costache şi Cornel Grigore.

Din cei 44 de campioni ai ediţiei precedente, Oregon 2022, 38 vor încerca să-şi apere titlul în noul Centru Naţional de Atletism din capitala Ungariei.

Arena, a cărei construcţie s-a desfăurat pe parcursul a trei ani şi a costat aproximativ 62 de milioane de euro, este amplasată pe malul Dunării şi are o capacitate de 36.000 de locuri, urmând ca pentru evenimentele viitoare pe care le va găzdui, capacitatea sa să fie redusă la 15.000 de locuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici