România U19 s-a calificat la Campionatul European din Slovacia

Naţionala U19 a România s-a calificat sâmbătă la Campionatul European din Slovacia, programat în vara acestui an.

444 afișări
Imaginea articolului România U19 s-a calificat la Campionatul European din Slovacia

Sursa foto: Facebook Federaţia Română de Fotbal

Naţionala U19 a României a câştigat sâmbătă cu 2-1 reprezentativa similară a Croaţiei. Golurile au fost marcate de Spelijak (28), respectiv Chiriţoiu (10) şi R. Ilie (73).

România s-a calificat matematic la Campionatul European, după ce, tot sâmbătă, Georgia şi Islanda au terminat partida directă la egalitate, scor 1-1.

România şi-a asigurat astfel primul loc în grupă şi automat calificarea la Euro 2022.

„Pentru România va fi a doua participare la EURO U19, dar este prima calificare obţinută în urma preliminariilor! În 2011, tricolorii U19 au fost prezenţi la turneul final din postura de ţară gazdă!”, a anunţat Federaţia Română de Fotbal.

La Turneul Final vor participa câştigătoarele celor 7 grupe. Acestora li se va alătura ţara gazdă, Slovacia. Competiţia va avea loc în perioada 18 iunie – 1 iulie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici