Roundnetul, sportul care prinde teren în România

  • Roundnetul este un sport inspirat din volei
  • Cei mai mulţi jucători de roundnet sunt în Cluj şi Bucureşti
  • Ca să joci roundnet ai nevoie de un kit care costă între 300 şi 500 de lei
505 afișări
Imaginea articolului Roundnetul, sportul care prinde teren în România

FOTO: Facebook roundnet.ro

Eşti competitiv şi îţi place mişcarea? Ce zici de un meci de roundnet? Sportul inspirat din volei câştigă tot mai mult teren în România. De la 30 de jucători în 2019, acum sunt peste 400 care se întâlnesc săptămânal să facă mişcare şi să socializeze. Ca să îl joci, ai nevoie de un kit care costă între 300 şi 500 de lei, dar şi de prieteni.

„Se vede un trend pozitiv în creşterea numărului de jucători în România. Toată lumea poate să joace, de la copii până la adulţi. Dacă vrei să te perfecţionezi poţi să joci chiar şi singur acasă, am făcut asta în pandemie, dar devine interesant când mai găseşti cel puţin un prieten cu care să te joci”, spune Claudiu Cioara, fondator roundnet.ro.

Ancuţa a făcut cunoştinţă cu roundnetul de puţin timp, dar spune că a prins-o spiritul competiţiei din prima: „E un super joc. Îmi place competiţia, îmi place ideea asta de team work. Fiind doi-doi, chiar dacă am jucat cu persoane pe care nu le-am cunoscut, se leagă o relaţie foarte frumoasă, de colaborare. Trebuie să ai mintea agilă.” 

Cei mai mulţi jucători de roundnet din ţară sunt în Cluj şi Bucureşti. În fiecare săptămână aceştia organizează evenimente pe Facebook şi se cheamă la un joc în echipă.

„Practic (roundnet n.r.) de aproximativ un an şi e jocul ideal, combină mai multe sporturi. E foarte dinamic, challenging să-l joci în echipă. Alături de coechipieri se iscă acolo nişte mingi faine”, povesteşte Olimpiu, jucător de roundnet.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici