Rusia emite un răspuns deciziei UEFA de a muta finala Ligii Campionilor la Paris

  • Gazprom Arena din Sankt Petersburg nu va mai găzdui finala UEFA Champions League din 2022, care va avea loc pe 28 mai. În schimb, meciul se va juca acum pe Stade de France din Paris.
  • Rusia şi-a exprimat regretul după ce UEFA a privat ţara de dreptul de a găzdui finala UEFA Champions League din 2022.
4584 afișări
Imaginea articolului Rusia emite un răspuns deciziei UEFA de a muta finala Ligii Campionilor la Paris

Rusia emite un răspuns deciziei UEFA de a muta finala Ligii Campionilor la Paris

În urma invaziei din Ucraina, UEFA a decis ca Rusia să nu mai găzduiască evenimentul, meciul urmând a se juca în schimb pe Stade de France din Paris.

Secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov, a declarat, citat de The Mirror: „Este păcat, bineînţeles, că s-a luat o astfel de decizie. Dar ea a fost luată, aşa că este acceptată".

Întrebat dacă a considerat că decizia este motivată politic, purtătorul de cuvânt a răspuns: „Nu, nu este vorba de o decizie politică. Nu, nu am spus asta. Mi-am exprimat doar regretul".

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a convocat o reuniune vineri dimineaţă, pe fondul escaladării situaţiei din Ucraina

Pe lângă faptul că Sankt Petersburg a fost privat de statutul de oraş gazdă pentru finala Ligii Campionilor, s-a decis ca echipele de club şi naţionale care participă la competiţiile europene atât în Rusia, cât şi în Ucraina, să fie obligate de acum înainte să joace în locuri neutre.

Într-o declaraţie a UEFA se arată: „Comitetul Executiv al UEFA a decis relocarea finalei Ligii Campionilor UEFA 2021/22 de la Sankt Petersburg pe Stade de France, din Saint-Denis. Meciul se va juca aşa cum era programat iniţial, sâmbătă 28 mai, la ora 21:00 CET.

„UEFA doreşte să îşi exprime mulţumirile şi aprecierea faţă de preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, pentru sprijinul personal şi angajamentul său pentru ca cel mai prestigios meci al fotbalului european de club să fie mutat în Franţa, într-un moment de criză fără precedent.

„Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile mai multor părţi interesate pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal şi a familiilor lor din Ucraina, care se confruntă cu suferinţe umane cumplite, distrugeri şi strămutări.

În cadrul reuniunii de astăzi, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, că cluburile şi echipele naţionale din Rusia şi Ucraina care concurează în competiţiile UEFA vor fi obligate să îşi dispute meciurile de acasă pe terenuri neutre până la noi ordine.

Comitetul Executiv al UEFA a hotărât, de asemenea, să rămână în aşteptare pentru a convoca alte reuniuni extraordinare, în mod regulat şi continuu, acolo unde este necesar, pentru a reevalua situaţia juridică şi faptică pe măsură ce aceasta evoluează şi pentru a adopta alte decizii, dacă este necesar."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici