Rusia: Fotbalist suspendat trei jocuri pentru că le-a răspuns fanilor care-l insultau

Fotbalistul gabonez al echipei FC Rostov, Guelo Kanga, a fost supendat trei jocuri de Federaţia Rusă de Fotbal (RFU), pentru că le-a făcut "gesturi insultătoare" fanilor formaţiei Spartak Moscova, care proferau scandări rasiste la adresa lui.

72 afișări
Imaginea articolului Rusia: Fotbalist suspendat trei jocuri pentru că le-a răspuns fanilor care-l insultau

Rusia: Fotbalist suspendat trei jocuri pentru că le-a răspuns fanilor care-l insultau (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jucătorul în vârstă de 24 de ani a fost penalizat cu 50.000 de ruble (755 de euro), informează BBC.

Clubul Spartak Moscova a fost amendat cu 70.000 de ruble (1.000 de euro) pentru că suporterii "au scandat expresii insultătoare". BBC notează că această penalitate este dictată de obicei de federaţia rusă pentru injurii şi nu pentru rasism.

În septembrie, fundaşul congolez al echipei Dinamo Moscova, Christopher Samba, a fost suspendat două meciuri în circumstanţe asemănătoare, produse la meciul cu Torpedo Moscova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici