Rusia îl acuză pe preşedintele CIO că încalcă principiile Jocurilor Olimpice

Rusia l-a acuzat sâmbătă pe şeful Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) că a încălcat principiile Jocurilor Olimpice sugerând că sportivilor ruşi li s-ar putea permite să revină în competiţii cu condiţia să nu susţină invazia Ucrainei, informează Reuters.

199 afișări
Imaginea articolului Rusia îl acuză pe preşedintele CIO că încalcă principiile Jocurilor Olimpice

Rusia îl acuză pe preşedintele CIO că încalcă principiile Jocurilor Olimpice

„Principala sarcină a mişcării olimpice internaţionale este de a oferi sportivilor acces egal la participarea la Jocurile Olimpice, indiferent de opiniile şi religiile, tradiţiile şi cetăţenia lor”, a declarat ministrul rus al sportului Oleg Matytsin, citat de agenţiile din Rusia.

Acesta a mai spus că Rusia va continua să discute cu CIO şi speră că acesta îşi va schimba poziţia.

„Ultima declaraţie a lui Bach este contrară principiilor olimpice”, a spus el.

În februarie, CIO a emis îndrumări pentru a elimina din competiţii sportivii din Rusia şi Belarus.

Bach, explicând modul de gândire al CIO, a declarat pentru ziarul italian Corriere della Sera: „Nu este vorba neapărat de a avea neapărat Rusia înapoi. Este vorba despre a avea din nou în competiţie sportivi cu paşaport rusesc care nu susţin războiul... Acest război nu a fost declanşat de sportivii ruşi”.

Rusiei i s-a interzis să concureze sub drapelul său sau să se cânte imnul său naţional ca pedeapsă pentru cazuri de dopaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici