Ruxandra Dragomir, noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis

Fosta jucătoare Ruxandra Dragomir este noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, după ce a câştigat alegerile desfăşurate la Poiana Braşov, în turul doi, în faţa lui Aurel Muntean.

277 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Dragomir, noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis

Ruxandra Dragomir, noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis (Imagine: Mediafax Foto)

Ruxandra Dragomir, noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, s-a născut la 27 octombrie 1972, la Piteşti şi a practicat acest sport între 1979 şi 2004.

Dragomir are în palmares şapte turnee de simplu şi opt de dublu câştigate în circuitul ITF. În 1990, ea a debutat în circuitul profesionist şi în 1996 a câştigat primul turneu WTA de simplu, la Budapesta. Au urmat alte trei victorii, la Karlovy Vary şi Pattaya City, în 1996 şi la Rosmalen, în 1997. De asemenea, în palmaresul ei mai figurează cinci titluri la dublu: 2001 - 's-Hertogenbosch, 1997 - Praga şi Varşovia; 1995 - Bournemouth; 1994 - Palermo.

Cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam a fost calificarea în sferturile de finală la Roland Garros, în 1997. Ruxandra Dragomir a jucat 47 de partide (28 la simplu şi 19 la dublu) în Cupa Federaţiei, dintre care a câştigat 30 (21 la simplu şi 9 la dublu).

În august 1997, a ocupat locul 15 WTA la simplu, iar în luna următoare a fost pe locul 21 la dublu, acestea fiind cele mai bune clasări din cariera ei. A participat la Jocurile Olimpice de la Barcelona, în 1992, Atlanta - 1996 şi Sydney - 2000.

Ruxandra Dragomir a câştigat aproape 1,9 milioane de dolari ca jucătoare de tenis

Din anul 2006, Dragomir este căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Federaţiei.

Ruxandra Dragomir a absolvit, în 2000, Şcoala de Antrenori din Bucureşti şi este studentă la Drept din 2006.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici