S-a stins Dumitru “Take” Macri, primul român nominalizat la “Balonul de Aur”

Dumitru Macri s-a stins din viaţă la vârsta de 92 de ani, la Paris, acolo unde a locuit în ultimii ani, informează frf.ro.

1463 afișări
Imaginea articolului S-a stins Dumitru “Take” Macri, primul român nominalizat la “Balonul de Aur”

Sursa foto: Facebook/Rapid Bucureşti

Născut pe 28 aprilie 1931 la Bucureşti, Dumitru Macri a evoluat în întreaga sa carieră doar pentru Rapid, în perioada 1950-1965, unde a câştigat Cupa Balcanică în 1964.

A îmbracat tricoul echipei naţionale de 10 ori, în perioada 1958-1962. Ca antrenor a activat la CFR Timişoara (1971-1972), Rapid (1973), naţionala Algeriei (1974-1975) şi FC Olt Scorniceşti (1984). În 1986 a ales să plece din România şi să se stabilească la Paris, alături de fiul său.

În 1961, Dumitru Macri a fost nominalizat la Balonul de Aur, alături de nume precum Lev Yashin, Eusebio, Sir Bobby Charlton, Alfredo Di Stefano şi Ferenc Puskas.

Federaţia Română de Fotbal transmite condoleanţe familiei şi celor apropiaţi lui Dumitru “Take” Macri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici