Sala de gimnastică de la CSN Lia Manoliu, renovată după o investiţie de 1,12 milioane lei

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, şi preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, au inaugurat, vineri, sala de antrenamente din cadrul Complexului Sportiv Naţional Lia Manoliu, lucrările de renovare costând 1,12 milioane lei.

339 afișări
Imaginea articolului Sala de gimnastică de la CSN Lia Manoliu, renovată după o investiţie de 1,12 milioane lei

Sala de gimnastică de la CSN Lia Manoliu, renovată după o investiţie de 1,12 milioane lei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Szabo a afirmat că materialele de antrenament au fost achiziţionate la recomandarea sportivilor. Totuşi, suprafaţa de la sol va fi schimbată în perioada următoare, pentru că este diferită de cele din concursurile oficiale.

"Cert este că astăzi dăm în folosinţă această sală reabilitată într-un timp extrem de scurt. Totul este la superlativ, ceea ce mă bucură foarte tare. Ne interesează foarte tare ca lotul de gimnastică să se pregătească foarte bine pentru performanţă, pentru medalii. Aşteptările sunt foarte mari de la toate federaţiile care au intrat în calificările pentru Jocurile Olimpice din 2016", a completat Szabo.

Printre lucrările care s-au executat în cadrul procesului de reparaţie şi reabilitare a sălii s-au numărat refacerea integrală a finisajelor, refacerea pardoselii, a gropilor de sărituri, reabilitarea termică a clădirii, precum şi refacerea integrală a instalaţiilor electrice, termice şi sanitare.

Construcţia sălii de gimnastică din cadrul CSN "Lia Manoliu" a început în 1963, fiind dată în folosinţă în 1964, scopul acesteia fiind asigurarea unor condiţii optime pentru pregătirea sportivilor care aveau să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pe parcursul anului 2014 întregul complex Lia Manoliu a intrat într-un proces de renovare, igienizare şi reparaţii capitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici