Sandu: Comisia de Apel nu trebuia să se pronunţe în cazul fotbaliştilor de la Oţelul

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că membrii Comisiei de Apel nu ar fi trebuit să se pronunţe în cazul memoriului clubului Oţelul Galaţi, care solicita reducerea suspendării fotbaliştilor Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely.

7 afișări
Imaginea articolului Sandu: Comisia de Apel nu trebuia să se pronunţe în cazul fotbaliştilor de la Oţelul

Sandu: Comisia de Apel nu trebuia să se pronunţe în cazul fotbaliştilor de la Oţelul (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu am solicitat respectarea articolelor de regulament. Eu am solicitat conform prerogativelor statutului să se respecte regulamentul. Comisia de Apel nu trebuia să se pronunţe în acest caz, pentru că aşa scrie în regulament. Eu am solicitat preşedintelui comisiei să nu se întrunească, a spus că îşi menţine poziţia şi rămâne în vigoare hotărârea comisiei şi cu asta basta. Astăzi am purtat o corespondenţă şi în finalul scrisorii mi-a comunicat că doreşte să nu mai continue colaborarea şi că îşi depune demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei de Apel. Bine, domnul Filipescu are o mare casă de avocatură şi dânsul cred că la foarte multe şedinţe nici nu a putut fi prezent. Probabil că timpul nu îi permite", a afirmat Sandu.

Preşedintele FRF a adăugat că cei doi fotbalişti vor avea drept de joc până când o nouă comise de apel se va constitui şi va analiza cazul: "Vom constitui o altă componenţă a comisiei. Până atunci, jucătorii vor avea drept de joc, conform deciziei Comisiei de Apel. E un argument foarte subtil în această situaţie, pentru că la articoul 93, aliniatul d, se referă la penalităţi. Şi a făcut uz de această problemă a penalităţii, pentru că era mai mare decât în regulament şi atunci s-a referit la sancţiunea disciplinară, deşi penalitatea de 3.000 de lei a păstrat-o. Eu respect decizia însă, mi-am făcut doar datoria."

Preşedintele Comisiei de Apel a FRF, Mugur Filipescu, a demisionat vineri, refuzând să rejudece în regim de urgenţă şi să respingă memoriul clubului Oţelul Galaţi în privinţa jucătorilor Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely, aşa cum a cerut Mircea Sandu, au declarat pentru MEDIAFAX surse federale.

Astfel, decizia de joi a Comisiei de Apel, de reducere a suspendărilor jucătorilor echipei Oţelul Galaţi, Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely, de la două la o singură etapă rămâne în vigoare, iar cei doi fotbalişti vor avea drept de joc în meciul cu FC Vaslui.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a solicitat Comisiei de Apel a FRF rejudecarea cazurilor jucătorilor echipei Oţelul Galaţi, Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că Mircea Sandu a trimis, vineri, o adresă preşedintelui Comisiei de Apel a FRF, Mugur Filipescu, cerându-i rejudecarea şi respingerea memoriilor celor doi fotbalişti în regim de urgenţă.

Preşedintele FRF susţine că membrii comisiei au încălcat articolul 93, punctul 2, litera C din Regulamentul Disciplinar, care prevede că se poate introduce un apel, "cu excepţia cazului în care sancţiunea pronunţată este o suspendare de până la 2 meciuri sau o lună inclusiv".

Mircea Sandu s-a autosesizat în baza articolului 38 din statutul FRF, conform căruia preşedintele are dreptul să verifice aplicarea şi respectarea legislaţiei în vigoare.

Comisia de Disciplină a FRF îl sancţionase, la 5 martie, pe Janos Szekely cu două etape de suspendare şi 3.000 de lei penalitate financiară pentru injurii şi comportament nesportiv la adresa arbitrilor la finalul partidei Oţelul Galaţi - Rapid, scor 0-1, din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I. De asemenea, în urma acelui meci, Gabriel Paraschiv a fost suspendat două etape şi amendat cu 3.000 de lei pentru eliminarea de pe teren pentru două cartonaşe galbene. Joi, Comisia de Apel a admis în parte memoriul clubului Oţelul Galaţi, reducând suspendările celor doi fotbalişti de la două la o etapă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici