Sandu l-a reclamat pe Iancu la Comisia de Disciplină

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că l-a reclamat pe preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, la Comisia de Disciplină şi că îl va acţiona şi în instanţă.

13 afișări
Imaginea articolului Sandu l-a reclamat pe Iancu la Comisia de Disciplină

Sandu l-a reclamat pe Iancu la Comisia de Disciplină (Imagine: Mediafax Foto)

"Am făcut o plângere împotriva lui Iancu la Comisia de Disciplină pentru că m-a numit «hoţ», «şarlatan», «alcoolic», că mi-a dat şpagă. Eu cu domnul Iancu nu am stat o dată la masă, iar instanţa trebuie să se pronunţe pe baza probelor aduse de domnul Iancu. Mă voi adresa şi instanţelor civile şi penale. Această perioadă era grea pentru dumnealui. Se victimizează de opt luni, iar Consiliul Judeţean i-a mai aruncat pacheţele cu bani. Şi aşa suferă Timişoara pentru că nu a pus în aplicare decizia TAS. De acum încolo nu vom mai da răspunsuri, ci ne vom adresa instanţelor civile pentru calomniile şi jignirile aduse care nu pot fi probate. Începând de azi nu vor mai vorbi decât preşedintele federaţiei şi directorul general", a spus Sandu.

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, după ce Comitetul Executiv al FRF a pus în aplicare decizia TAS privind depunctarea grupării bănăţene cu şase puncte, că i-a dat de două ori bani lui Mircea Sandu pentru a nu avea probleme cu strutcturile federale.

Sandu: Deciziile TAS mi se par absurde, dar FC Timişoara poate cere ca acestea să fie revizuite

Mircea Sandu a arătat că deciziile TAS în cazul palmaresului echipei Poli Timişoara i se par absurde, însă a precizat că gruparea bănăţeană poate face o cerere de revizuire sau chiar să acţioneze în instanţă Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

"Singura cale, cred, ar fi o solicitare de revizuire la TAS, fie o apelare la instanţa civilă elveţiană. E un tribunal de arbitraj şi cred că poate fi dată în judecată pentru decizia luată. În afară de denumire, celelalte stipulate în decizie, mi se par absurde: schimbarea culorilor şi a imnului. Nu au ce căuta, dar asta e decizia şi trebuie pusă în aplicare. Nu puteam risca eliminarea echipelor româneşti sau a echipei naţionale ca urmare a deciziei din 4 septembrie, astfel încât Comitetul Executiv a pus în aplicare acea decizie", a spus Sandu.

Mircea Sandu i-a atras atenţia preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, să nu mai lanseze zvonuri fără acoperire. "Vreau să-i atrag atenţia lui Mitică Dragomir că sunt lezat de intervenţii care vizează numele meu, fără acordul meu. Lansează pe piaţă, fără încuviinţarea mea, o teză foarte periculoasă, în necunoştiinţă de cauză, sper: «Du-te tu la Blatter şi rezolvă problema». Decizia e a TAS în cazul Timişoara. Atât FIFA, cât şi FRF nu fac decât să pună în aplicare sancţiunile. Îi atrag atenţia să nu mai folosească numele meu fără încuviinţarea mea, pentru că nu l-am atacat, nu-l atac, îl respect şi cer aceeaşi unitate de măsură, pentru că e păcat să ne stricăm o relaţie. Nici Blatter, nici Sandu şi nici Platini nu au vreo influenţă asupra comisiilor jurisdicţionale", a subliniat Sandu.

Comitetul Executiv al FRF a decis, săptămâna trecută, punerea în aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu şase puncte a echipei FC Timişoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotărârea TAS, pronunţată la 25 aprilie 2008, în cazul palmaresului grupării Politehnica. Punctul trei al hotărârii TAS din 25 aprilie 2008 se referă la schimbarea culorilor clubului de către FC Timişoara, astfel încât acestea să nu mai includă culoarea violet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici