Sandu: Prunea se află pe lista FRF cu propuneri pentru comisia HatTrick

Preşedintele Mircea Sandu a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că mandatul de doi ani al Comisiei HatTrick din care făcea parte Florin Prunea s-a încheiat, dar a menţionat că fostul director de relaţii internaţionale se află din nou pe lista cu propuneri a FRF înaintată acum o lună la UEFA.

20 afișări
Imaginea articolului Sandu: Prunea se află pe lista FRF cu propuneri pentru comisia HatTrick

Sandu: Prunea se află pe lista FRF cu propuneri pentru comisia HatTrick (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Sandu a adăugat că deocamdată nu a primit răspuns din partea UEFA la propunerile FRF.

"Noi n-am primit nicio adresă din partea UEFA prin care să ni se comunice că domnul Prunea a fost exclus din structurile UEFA. Dacă există o astfel de informare, poate UEFA a făcut-o direct domnului Prunea, dar la federaţie nu a sosit nimic în acest sens. Oricum, componenţa comisiei Hat-Trick se schimbă o dată la doi ani, iar acum trebuie să se schimbe. Noi am trimis acum o lună propunerile noastre, iar domnul Prunea este pe această listă. Dar încă n-am primit niciun răspuns de la UEFA la propunerile noastre", a explicat Mircea Sandu.

Preşedintele a precizat că Federaţia Română de Fotbal nu a comunicat UEFA faptul că Florin Prunea a fost trimis în judecată într-un dosar de corupţie.

"Federaţia nu a trimis nicio adresă la UEFA prin care să comunice faptul că Florin Prunea este anchetat într-un dosar de corupţie. Dar cei de la UEFA sunt foarte informaţi şi sunt la curent tot ceea ce se întâmplă la noi, dar şi în alte ţări. Colaborează cu o agenţie care acoperă toate ţările din Europa şi primesc informaţii despre tot. Cred că sunt mai informaţi şi decât noi în anumite cazuri", a subliniat Sandu.

Comitetul de Urgenţă al FRF a pus în aplicare la 3 iulie decizia Comitetului Executiv din 22 iunie de a-l suspenda din funcţie pe directorul de Relaţii Internaţionale al federaţiei, Florin Prunea. În cadrul şedinţei din 22 iunie, Comitetul Executiv hotărâse ca în situaţia în care Florin Prunea este trimis în judecată, contractul individual de muncă al acestuia încheiat cu FRF să fie suspendat în conformitate cu dispoziţiile codului muncii.

Florin Prunea, director de Relaţii Internaţionale în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind implicat alături de Gheorghe Constantin, fost preşedinte al CCA, Liviu Făcăleaţă, director general al SC Pic, Cornel Penescu, acţionar majoritar la FC Argeş Piteşti şi Cristian Libertatu, fost director al OJPC Argeş în cazul corupţiei din arbitrajul românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici