Sarkozy a anulat o întâlnire importantă pentru a-l primi pe Thierry Henry

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a anulat o întâlnire importantă cu organizaţii non-guvernamentale, pentru a-l primi joi la Palatul Elysee, pe internaţionalul francez Thierry Henry, imediat după aterizarea delegaţiei sosite de la Cupa Mondială din Africa de Sud.

16 afișări
Imaginea articolului Sarkozy a anulat o întâlnire importantă pentru a-l primi pe Thierry Henry

Sarkozy a anulat o întâlnire importantă pentru a-l primi pe Thierry Henry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În replică, organizaţiile respective au decis boicotarea unei întâlniri cu membri ai guvernului.

"Pentru Preşedintele Republicii, a primi un fotbalist este mai important decât a discuta situaţia a trei miliarde de oameni săraci din ţările aflate în curs de dezvoltare. Acesta este un semnal foarte prost pentru politica de cooperare a Franţei", a declarat, indignat, un reprezentant al ONG-urilor, Jean-Louis Vielajus.

Iniţial, reprezentanţii organizaţiilor respective fuseseră invitaţi de Nicolas Sarkozy, joi dimineaţă, pentru a discuta poziţia Franţei în cadrul reuniunilor G8 şi G20, programate la finalul acestei săptămâni, la Toronto (Canada).

"Miercuri s-a anunţat că reuniunea va avea loc, de fapt, cu ministrul Afacerilor Externe Bernard Kouchner şi cu secretarul de Stat pentru Cooperare Alain Joyandet, agenda preşedintelui fiind prea încărcată pentru această întâlnire. Bineînţeles, noi am acceptat această schimbare. Însă apoi am aflat că preşedintele Sarkozy îl va primi pe Thierry Henry. Având în vedere această schimbare a priorităţilor, noi am hotărât să nu participăm la întâlnirea cu Joyandet şi Kouchner", a adăugat Vielajus.

Nicolas Sarkozy a dorit să-l primească pe atacantul echipei naţionale a Franţei, Thierry Henry, la revenirea delegaţiei după eşecul de la Cupa Mondială din Africa de Sud. Miercuri, şeful statului prezidase o reuniune de lucru cu reprezentanţii Ministerului Sporturilor, exprimându-şi dorinţa de implicare în fotbalul francez aflat în criză profundă.

Delegaţia Franţei la CM 2010 a aterizat, joi, la aeroportul Bourget, din apropierea Parisului, de unde Henry a plecat direct la Elysee, cu o maşină trimisă de instituţia prezidenţială.

Lotul sosit din Africa de Sud a fost protejat, la aeroport, de un dispozitiv de securitate. Câţiva suporteri au sosit acolo pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de situaţia în care a ajuns echipa naţională.

Imediat după aterizare, delegaţia a fost urcată într-un autobuz, excepţie făcând Thierry Henry, preluat de la pista avionului de către automobilul trimis de Sarkozy, Franck Ribery, care urma să se îmbarce într-un avion cu direcţia München, şi Florent Malouda, plecat direct din Africa de Sud la Londra.

Delegaţia franceză a părăsit Africa de Sud miercuri seara, după eliminarea de la Cupa Mondială, unde formaţia antrenată de Raymond Domenech a terminat pe ultima poziţie, a patra, în clasamentul grupei A, cu numai un punct. Pe durata prezenţei la turneul final, delegaţia franceză s-a confruntat cu numeroase probleme interne: refuzul jucătorilor de a se antrena, conflict între lot şi selecţionerul Raymond Domenech, excluderea atacantului Nicolas Anelka şi demisia unui oficial din federaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici