SCANDAL la JOCURILE OLIMPICE 2012: Opt jucătoare de badminton, acuzate că au pierdut deliberat, excluse din competiţie

Opt jucătoare au fost excluse de la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce Federaţia Internaţională de Badminton (BWF) le-au acuzat că au pierdut deliberat partidele de dublu din grupe.

569 afișări
Imaginea articolului SCANDAL la JOCURILE OLIMPICE 2012: Opt jucătoare de badminton, acuzate că au pierdut deliberat, excluse din competiţie

Opt jucătoare de badminton, acuzate că au pierdut deliberat, excluse de la JO (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

BWF a acuzat, miercuri, opt jucătoare de dublu din concursul de badminton - două din China, două din Indonezia şi patru din Coreea de Sud - că nu au făcut "tot posibilul" pentru a câştiga meciurile oficiale la JO.

Marţi, pe Wembley Arena, jucătoarele din două meciuri au ieşit de pe teren în huiduielile publicului. Totul a părut a fi o încercare de manipulare a clasamentului grupelor din primul tur, două perechi deja calificate dorind să întâlnească în turul următor adversare cotate mai slab.

Meciul între redutabilele chinezoaice Yu Yang/Wang Xiaoli şi sud-coreencele necalificate Jung Kyung şi Kim Ha Na a fost examinat minuţios după înfrângerea la scor a sportivelor din China.

Ca urmare a acestui eşec, Yu şi Wang le vor evita în turul următor pe compatrioatele lor Tian Qing et Zhao Yunlei, care au fost pe locul doi în grupa lor.

Un alt meci este cel în care sud-coreencele Ha Je şi Kim Min-Jung le-au învins pe indoneziencele Meiliana Juahari şi Polii Greysia. Arbitrul turneului Torsten Berg a venit pe teren în timpul acestui meci pentru a le avertiza pe jucătoare şi a părut să arate un cartonaş negru, sinonim cu eliminarea, dar acesta se pare că a fost anulat.

"Examinăm serios cazul şi în calitate de arbitru am luat o decizie şi am făcut un raport la BWF", a spus Berg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici