Scandalul meciurilor trucate din NBA a luat amploare

Scandalul meciurilor trucate din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) are o amploare mult mai mare decât crede justiţia din Statele Unite, afirmă avocatul principalului inculpat în acest caz, fostul arbitru Tim Donaghy.

25 afișări
Imaginea articolului Scandalul meciurilor trucate din NBA a luat amploare

Apărătorul lui Donaghy, avocatul John Lauro (Imagine: Mediafax Foto)

Scandalul, declanşat în 2006, ar implica numeroşi salariaţi ai Ligii, printre care arbitri, antrenori şi jucători din NBA, spune apărătorul lui Donaghy, John Lauro, într-o scrisoare deschisă, de 36 de pagini, adresată justiţiei americane.

"Tim mi-a spus că responsabilii NBA au desfăşurat activităţi de pariuri contrare regulilor campionatului şi mi-a descris anumite circumstanţe care au favorizat anumiţi jucători sau anumite echipe", a afirmat Lauro.

Documentul avocatului susţine că fostul arbitru nu ar trebui să mai stea după gratii, după ce a pledat vinovat şi şi-a recunoscut rolul într-un sistem de pariuri referitor la meciuri trucate. Verdictul în acest proces se va da la 14 iulie, iar Tim Donaghy riscă până la 25 de ani de închisoare şi o amendă de 500.000 de dolari.

John Lauro adaugă că oficialii NBA au făcut presiuni asupra procurorilor să pună capăt cât mai repede acestui caz pentru ca scandalul să nu ia amploare, iar replica reprezentanţilor Ligii nu a întârziat. "Această scrisoare este actul disperat al unui criminal care speră să scape de închisoare", a declarat un responsabil NBA, Joel Litvin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici