Selecţionerul echipei de fotbal a Coreii de Nord, trimis la muncă silnică, lotul umilit la Phenian

Întregul lot al echipei de fotbal a Coreii de Nord a fost pedepsit ca la carte: selecţionerul a fost trimis la muncă forţată, în construcţii, membrii echipei au fost puşi pe o scenă a Casei de Cultură a Poporului, unde 400 de membri ai Guvernului, studenţi şi jurnalişti i-au luat la întrebări.

105 afișări
Imaginea articolului Selecţionerul echipei de fotbal a Coreii de Nord, trimis la muncă silnică, lotul umilit la Phenian

Selecţionerul echipei de fotbal a Coreii de Nord, trimis la muncă silnică, lotul umilit la Phenian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce a fost umilită fotbalistic la Cupa Mondială, echipa Coreii de Nord a fost umilită şi la propriu, mult mai grav, în propria ţară, comentează, joi, RFI.

Eliminarea naţionalei încă din faza grupelor - ca şi cum acest lucru ar fi fost o surpriză - a provocat mânia regimului de la Phenian.

Timp de şase ore, fotbaliştii au fost pălmuiţi moral. Până şi crainicul tv, care a fost nevoit să suporte ruşinea de a comenta înfrângerile suferite în Africa de Sud le-a cerut socoteală jucătorilor.

Fotbaliştii au fost acuzaţi că "au trădat idealurile poporului" şi, evident, încrederea lui Kim Jong-un, fiul preşedintelui, cel care s-a ocupat îndeaproape de echipa naţională.

Momentele jenante pentru lotul naţional nu s-au oprit însă aici: jucătorii au fost constrânşi să critice, la rândul lor, prestaţia antrenorului. Acesta nu numai că şi-a pierdut slujba, dar a fost şi trimis la muncă pe şantier.

Partea proastă e că nu se mai ştie mare lucru despre el. De fapt, observatorii cred că bărbatul a fost pedepsit mult mai rău, iar de câteva săptămâni nu s-a mai auzit nimic despre el. Motiv pentru care preşedintele FIFA, Joseph Blatter a cerut explicaţii Phenianului, transmite RFI.

"Am adresat o scrisoare federaţiei nord-coreene, pentru a afla dacă informaţiile din mass-media, potrivit cărora antrenorul şi unii jucători au fost condamnaţi şi pedepsiţi sunt adevărate. Aceasta este o primă etapă şi vom vedea ce va fi în continuare. Însă nu este simplu", explică Blatter.

Naţionala Coreei de Nord a fost eliminată de la Cupa Mondială din Africa de Sud în faza grupelor, după ce a fost învinsă de Brazilia (2-1), Portugalia (7-0) şi Coasta de Fildeş (3-0).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici