Semenya, atleta considerată „bărbat”, nu va mai lupta pentru medalii, ci „Pentru dreptate”

Atleta sud-africană, Semenya Caster, spune că Olimpiada de la Paris din 2024 nu mai este un obiectiv pentru ea, ci lupta pentru dreptate în justiţie, relatează Reuters.

717 afișări
Imaginea articolului Semenya, atleta considerată „bărbat”, nu va mai lupta pentru medalii, ci „Pentru dreptate”

Dubla campioană olimpică la 800 de metri, Caster Semenya, nu mai are ca obiectiv principal câştigarea de medalii, ci continuarea luptei sale juridice împotriva World Athletics pentru a anula cerinţele ca atletele cu diferenţe de dezvoltare sexuală (DSD) să îşi reducă medical nivelul de testosteron.

Semenya, în vârstă de 32 de ani, vrea să ceară socoteală World Athletics pentru ceea ce ea numeşte discriminare împotriva atleţilor cu hiperandrogenism, o afecţiune caracterizată prin niveluri mai mari decât de obicei de testosteron, un hormon care creşte masa musculară şi forţa.

Deşi se antrenează în continuare, Semenya pare să fi renunţat la cariera sa pe pistă, în timp ce se orientează către antrenorat şi îşi menţine lupta juridică pentru a obţine abolirea regulamentelor.

„Ultima mea şansă de a câştiga la Jocurile Olimpice a fost în 2016, Parisul nu este obiectivul meu”, a declarat Semenya pentru Reuters.

„Este vorba mai mult despre câştigarea bătăliilor mele împotriva autorităţilor şi despre faptul că eu lupt pentru ceea ce este corect. În alergare am realizat tot ce mi-am dorit vreodată. Nu m-au împiedicat niciodată să fiu marea atletă care sunt. Am fost neînvinsă timp de patru ani, mi-am făcut partea mea”, a declarat Semeyna.

Semenya Caster spune că acum va lupta pentru „ceea ce este corect”.

„Nu mai este vorba despre faptul că mă lupt pentru a concura, ci despre a lupta pentru ceea ce este corect. Să lupt pentru generaţia viitoare, pentru că sunt mulţi copii care sunt afectaţi de aceeaşi hotărâre. Această bătălie nu se va termina acum. Vom lupta până la sfârşit”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici