Sepp Blatter, fost preşedinte FIFA: Tragerile la sorţi pot fi influenţate. Bilele pot fi însemnate, pot fi calde sau reci

Tragerile la sorţi pot fi influenţate, în funcţie de interese, a declarat pentru cotidianul La Nacion fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, care spune că acest lucru s-a întâmplat în competiţiile europene şi neagă că metoda a fost folosită şi la forul pe care l-a condus.

2580 afișări
Imaginea articolului Sepp Blatter, fost preşedinte FIFA: Tragerile la sorţi pot fi influenţate. Bilele pot fi însemnate, pot fi calde sau reci

Sepp Blatter, fost preşedinte FIFA: Tragerile la sorţi pot fi influenţate. Bilele pot fi însemnate, pot fi calde sau reci (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

A existat de-a lungul anilor bănuiala că tragerile la sorţi sunt aranjate, după ce au apărut mai multe meciuri surprinzătoare. Aceste discuţii au apărut de cele mai multe ori atunci când echipele mari primeau un traseu foarte uşor până în semifinale sau finale. Sepp Blatter susţine că această bănuială nu este un mit, ci chiar el a fost martor la o astfel de tragere la sorţi. Fostul preşedinte FIFA spune că el nu a apelat niciodat la această metodă şi arată cu degetul spre Europa.

”Eu nu m-am atins de bile, aşa cum au făcut alţii. Sigur, ele pot fi însemnate, pot fi calde sau reci. Bineînţeles că se poate din punct de vedere tehnic. Eram la FIFA, dar am fost martor la o tragere la sorţi la nivel european în care s-a întâmplat aşa ceva. Dar niciodată nu s-a întâmplat la FIFA. În cazul meu nu s-a întâmplat niciodată.

Bilele sunt lăsate înainte în frigider. Le poţi compara prin atingere şi poţi determina astfel dacă sunt calde sau reci. A existat o singură persoană care a avut această putere în Europa”, a declarat Sepp Blatter pentru cotidianul argentinian La Nacion.

Sepp Blatter a fost suspendat din funcţia de preşedinte FIFA după ce numele său a apărut în mai mult scandaluri de luare de mită şi deturnare de fonduri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici