SIMONA HALEP, prima reacţie după calificare: Sunt fericită că sunt din nou în finală. Sper să joc mai bine decât am făcut-o în 2014

Simona Halep a declarat joi, după calificarea în finală la Roland Garros pentru a doua oară în carieră, că speră să aibă o evoluţie mai bună decât în 2014 şi să cucerească primul titlu de Grand Slam al carierei.

2659 afișări
Imaginea articolului SIMONA HALEP, prima reacţie după calificare: Sunt fericită că sunt din nou în finală. Sper să joc mai bine decât am făcut-o în 2014

SIMONA HALEP, prima reacţie după calificare: Sunt fericită că sunt din nou în finală. Sper să joc mai bine decât am făcut-o în 2014

"E un sentiment minunat acum, sunt doar fericită! Nu mai ştiu ce a fost ieri, îmi pasă doar de ziua de azi. Karolina e o adversară foarte dificilă, e numărul trei mondial. Va fi un meci foarte interesant, o provocare foarte mare. Sunt fericită că sunt din nou în finală. Joc împotriva unei jucătoare tinere, dar sper că voi juca mai bine decât am făcut-o în 2014. Românii din public mă inspiră mereu, sunt multe steaguri româneşti. Sper ca anul viitor să fie unul acolo sus, pe catarg.

E Grand Slam-ul meu favorit, adversara de azi a fost foarte dură, pentru că loveşte mingea foarte tare şi eu a trebuit să mă mişc şi s-o împing în spate. Terenul a fost puţin lent, nu ştiu de ce. M-a învins în Fed Cup, am fost puţin nervoasă, dar am ştiut că trebuie să stau concentrată şi s-o forţez să greşească, pentru că se grăbeşte puţin. Voi păstra rutina pentru finală, mă voi relaxa şi doar vreau să fiu gata pentru meciul de sâmbătă, pentru că voi întâlni un adversar care va lupta până la ultima picătură", a declarat Simona Halep, la finalul partidei.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, s-a calificat joi în finală la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 mondial şi favorita 2, scor 6-4, 3-6, 6-3.

În finală, Halep o va întâlni pe jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Viitoarea adversară a Simonei a învins-o, joi, scor 7-6 (4), 3-6, 6-3, pe elveţianca Timea Bacsinszky şi a devenit prima sportivă din Letonia, din toate timpurile, calificată într-o finală la Roland Garros.

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, se află la a doua finală de Grand Slam a carierei. În 2014, ea s-a calificat în ultimul act la Roland Garros, însă a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, scor 4-6, 7-6 (5), 4-6. În schimb, până la ediţia din acest an, cea mai bună performanţă a Jelenei Ostapenko, în vârstă de 20 de ani, a fost participarea în primul tur, din 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici