Soarta lui Donadoni, decisă săptămâna viitoare

Soarta selecţionerului naţionalei Italiei, Roberto Donadoni, va fi decisă săptămâna viitoare, după o întâlnire cu preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Giancarlo Abete, presa din Peninsulă fiind însă sceptică în privinţa păstrării acestuia pe banca tehnică.

11 afișări
Imaginea articolului Soarta lui Donadoni, decisă săptămâna viitoare

Soarta lui Donadoni, decisă săptămâna viitoare (Imagine: Mediafax/AFP)

Eliminarea Italiei de la Campionatul European, după înfrângerea din sferturile de finală în faţa Spaniei, 4-2 în urma executării loviturilor de departajare, poate aduce demiterea selecţionerului Roberto Donadoni şi înlocuirea sa cu Marcello Lippi, tehnicianul ce a adus "squadrei azzurra" titlul mondial din 2006.

Preşedintele FIGC, Giancarlo Abete, a purtat marţi o serie de discuţii pe marginea acestui subiect, dar nu va lua nicio decizie până la întâlnirea cu Donadoni, prrogramată la începutul săptămânii viitoare. Roberto Donadoni, care a semnat înainte de Euro-2008 prelungirea contractului până în 2010, a declarat, luni, că nu s-a gândit niciodată la demisie, pentru că "ar fi stupid să reducem turneul la un penalti ratat".

Tehnicianul italian a fost numit în funcţie în iulie 2006 şi are un bilanţ de 13 victorii, 5 egaluri şi 5 înfrângeri cu naţionala. Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, contractul lui Donadoni cu FIGC stipulează că Federaţia are la dispoziţie 10 zile de la sfârşitul Euro-2008 pentru a-l da afară. În acest caz, antrenorul ar încasa suma de 550.000 de euro.

Următorul meci al Italiei va avea loc în 20 august, un amical în compania naţionalei Austriei, după care "squadra azzurra" va juca în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010, contra Ciprului şi Georgiei, la 6 şi 10 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici