Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu, victorii în turul doi al calificărilor pentru Roland Garros

Jucătoarele de tenis Sorana Cîrstea (locul 99 în clasamentul mondial) şi Andreea Mitu (114 WTA) au câştigat, joi, meciurile din turul doi al calificărilor pentru turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, disputat pe zgură şi dotat cu premii de 12.032.000 euro.

521 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu, victorii în turul doi al calificărilor pentru Roland Garros

Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu, victorii în turul doi al calificărilor pentru Roland Garros

Sorana Cîrstea (26 de ani) a câştigat meciul cu slovaca Jana Cepelova (22 de ani, locul 134 WTA), scor 6-2, 6-4. Meciul a durat o oră şi 19 minute, iar românca a servit doi aşi şi a comis două duble greşeli. Cîrstea şi-a pierdut de trei ori serviciul, a avut 26 de mingi câştigătoare şi 18 erori neforţate.

Pentru accederea în actul următor, Sorana şi-a asigurat 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 14.000 de euro.

În ultimul tur al calificărilor, Sorana Cîrstea o va întâlni pe belgianca Elise Mertens (20 de ani, locul 180 WTA). Mertens preferă suprafeţele rapide.

Sorana Cîrstea a început foarte bine sezonul de zgură, cu 17 victorii şi 5 înfrângeri. Un sfert de finală în turneul Premier Mandatory de la Madrid este cea mai bună performanţă. În istoria prezenţelor la Openul Franţei, Sorana a reuşit un sfert de finală (în 2009) şi de trei ori a fost eliminată în turul 3 (în 2011, 2013 şi 2014). Anul trecut, românca nu a trecut de calificări.

Andreea Mitu (24 de ani) a câştigat partida cu sportiva chineză Jia-Jing Lu (26 de ani, locul 208 WTA), scor 7-5, 6-3. Meciul a durat o oră şi 33 de minute, iar românca a servit un as şi a comis o dublă greşeală. Mitu şi-a pierdut de cinci ori serviciul şi a reuşit şapte break-uri.

Pentru accederea în actul următor, Andreea şi-a asigurat 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 14.000 de euro.

În turul 3 al calificărilor, Andreea Mitu se va confrunta cu elveţianca Viktorija Golubic (23 de ani, 132 WTA).

În 2015, Andreea Mitu (24 de ani) a ajuns până în optimile Openului Franţei. În ultima perioadă, românca a căzut multe locuri în clasamentul mondial, din cauza rezultatelor slabe. Ultima performanţă notabilă datează din februarie, finala turneului ITF de la Sao Paulo, Brazilia, disputată pe zgură.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici