Sportivii medaliaţi la Campionatele Europene de gimnastică, premiaţi cu 441.000 de lei de Ministerul Sportului - FOTO

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a premiat, miercuri, cu suma totală de 441.000 de lei sportivii medaliaţi la Campionatele Europene de gimnastică de la Moscova, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Flavius Koczi, precum şi antrenorii acestora.

547 afișări
Imaginea articolului Sportivii medaliaţi la Campionatele Europene de gimnastică, premiaţi cu 441.000 de lei de Ministerul Sportului - FOTO

Sportivii medaliaţi la Campionatele Europene de gimnastică, premiaţi cu 441.000 de lei de Ministerul Sportului - FOTO (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Ministrul Nicolae Bănicioiu a anunţat în cadrul festivităţii că a dublat premiul pentru medalia de aur, astfel încât Larisa Iordache va încasa 28.000 de lei pentru locul 1 obţinut în concursul la bârnă. "Pentru performanţele obţinute, eu şi echipa ministerială am decis dublarea premiilor oferite pentru locul 1. Mă bucur că Nadia Comăneci ne-a făcut surpriza şi se află astăzi alături de noi. Este un model pentru toţi sportivii din România, este o adevărată «naşă spirituală» a sportului românesc", a spus Bănicioiu.

Conform legislaţiei în vigoare, sportivii sunt premiaţi cu 14.000 de lei pentru o medalie de aur, cu 8.400 de lei pentru argint şi 5.600 de lei pentru bronz.

La eveniment au mai participat fosta gimnastă Nadia Comăneci, fosta atletă Gabriela Szabo şi preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

Delegaţia României a încheiat duminică participarea la CE individuale de la Moscova, cu şapte medalii: patru obţinute de Larisa Iordache (aur la bârnă, argint la individual-compus, sărituri şi sol), două de Diana Bulimar (argint la bârnă şi bronz la sol) şi una de Flavius Koczi (argint la sărituri).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici