Start infernal pentru Tempestini în Europeanul de Raliuri. Bătălia Campionilor e în Portugalia

De şapte ori campion naţional şi campion mondial de juniori, Simone Tempestini debutează în acest weekend în noul sezon din Campionatul European de Raliuri (FIA ERC) în încercarea de a scrie o nouă pagină de istorie pentru România.

84 afișări
Imaginea articolului Start infernal pentru Tempestini în Europeanul de Raliuri. Bătălia Campionilor e în Portugalia

Start infernal pentru Tempestini în Europeanul de Raliuri. Bătălia Campionilor e în Portugalia

Sezonul va începe în Portugalia, la Fafe, pe macadam, acolo unde Tempestini a fost anul trecut aproape de un loc final 4, dacă nu apăreau probleme tehnice. Concurenţa va fi una acerbă şi în acest an, cu nu mai puţin de 13 campioni internaţionali prezenţi la start, printre care Mads Ostberg, Efren Llarena, Tom Kristensen sau Robert Virves.

Primele teste pentru echipajul tricolor format din Tempestini şi Sergiu Itu s-au desfăşurat pe ploaie torenţială, maşina de concurs Skoda Fabia Rally2 Evo făcându-şi cu greu loc prin mocirla formată pe suprafaţa de concurs.

Înaintea startului oficial, care va debuta vineri după-amiază, Tempestini este optimist că va reuşi să înceapă cu dreptul sezonul în care are ca plan clasarea pe un loc pe podiumul final al Europeanului, un rezultat istoric pentru motorsportul românesc.

„Este una dintre cursele noastre preferate, am fost de mai multe ori aici, iar probele sunt pe placul nostru. Este frumos pentru noi că avem ocazia să participăm la  o competiţie atât de disputată, cu mulţi piloţi buni din multe ţări, dar noi ne dorim să reprezentăm România cât mai bine”, a declarat Tempestini.

Un total de 91 de echipaje sunt înscrise la acest raliu, care se va încheia duminică seară. Pe lângă Tempestini, un alt pilot tricolor prezent va fi Bogdan Cuzma, care o va avea copilot pe austriaca Minor Ilka.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici