Steaua a eliminat din cupele europene două echipe din Ungaria

Formaţia Steaua Bucureşti a mai evoluat împotriva a două echipe din Ungaria în cupele europene, Honved Budapesta şi MTK Budapesta, pe care le-a eliminat de fiecare dată.

45 afișări
Imaginea articolului Steaua a eliminat din cupele europene două echipe din Ungaria

Steaua a eliminat din cupele europene două echipe din Ungaria (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

În sezonul 1985-1986 al Cupei Campionilor, Steaua a eliminat, în turul al doilea, echipa Honved Budapesta după 0-1, în deplasare, şi 4-1, în Ghencea.

De asemenea, în sezonul 1987-1988, Steaua a întâlnit în primul tur al Cupei Campionilor formaţia MTK Budapesta, calificându-se mai departe după o victorie cu 4-0, pe teren propriu şi o înfrângere cu 0-2, în deplasare.

În ceea ce priveşte echipele româneşti în confruntările din cupele europene cu formaţiile din Ungaria, Poli Timişoara a mai reuşit să obţină o calificare, în sezonul 1978-1979, când în primul tur al Cupei UEFA a reuşit să elimine pe MTK Budapesta, după 2-0, pe terenul bănăţenilor, şi 1-2, în deplasare. În turul următor, timişorenii au întâlnit o altă grupare maghiară, pe Honved Budapesta, însă au fost eliminaţi după 0-4, în deplasare şi 2-0, la Timişoara.

Petrolul Ploieşti a fost şi ea eliminată de o echipă maghiară, în sezonul 1962-1963, după ce a fost învinsă pe terenul echipei Ferencvaros, scor 0-2, şi a câştigat cu 1-0 pe teren propriu, în turul al III-lea al Cupei UEFA.

FC Argeş fost şi ea eliminată de Ferencvaros, în sezonul 1968-1969, în primul tur al Cupei UEFA, după ce a pierdut cu 0-4 la Budapesta şi a învins cu 3-2 la Piteşti.

În sezonul 1970-1971, Universitatea Craiova, a fost eliminată în turul I al Cupei UEFA de echipa Pecsi Dosza, după 3-1, pe teren propriu, şi 0-3, în deplasare.

Fotbalul din Ungaria nu a strălucit nici la echipe naţionale nici la echipe de club, fiind clasată, după coeficientul UEFA, pe poziţia 35 din 53 de ţări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici