Steaua, înfrângere cu Valladolid, în manşa tur a optimilor Cupei Cupelor

Echipa de handbal masculin Steaua Bucureşti a fost învinsă sâmbătă, la Buzău, de formaţia spaniolă Pevafersa Valladolid, cu scorul de 33-27 (15-10), în manşa tur a optimilor de finală din Cupa Cupelor.

18 afișări
Imaginea articolului Steaua, înfrângere cu Valladolid, în manşa tur a optimilor Cupei Cupelor

Steaua, înfrângere cu Valladolid, în manşa tur a optimilor Cupei Cupelor (Imagine: Mediafax Foto)

Spaniolii au început montaţi meciul cu Steaua, dar "aripile" le-au fost tăiate de portarul Ivezici, care a avut prima intervenţie de la 7 metri, urmată de încă una la fel de spectaculoasă. În atac însă, steliştii au ratat şi ei de la 7 metri, prin Mazilu, marcând primul gol abia în minutul 6 (1-1), prin acelaşi jucător. Apărarea ibericilor a incomodat vizibil orice încercare ofensivă a gazdelor, steliştii fiind şicanaţi la 8-9 metri în permanenţă.

În poartă, Ivezici a fost imposibil de învins de adversari, care au ratat din toate poziţiile. Egalitatea a continuat pe tabelă (3-3), dar Entrerrios a marcat de două ori consecutiv, 3-5, aducând o relativă linişte în tabăra echipei sale, care a profitat şi de lipsa de inspiraţie a Stelei în atac. Lucrurile au început să se complice, când Valladolid s-a distanţat la 3-7 (min. 15), obligând Steaua să ceară time-out.

Două minute mai târziu (5-7) s-a petrecut un fapt mai puţin obişnuit, Pevafersa fiind penalizată de două ori consecutiv cu eliminări de două minute, pentru schimbări greşite ale jucătorilor. Meciul a abundat în lovituri de la 7 metri pentru ambele echipe, spaniolii reuşind totuşi să-şi păstreze avantajul (7-10). Ratările Stelei au continuat nefericit până la pauză, tabela arătând 10-15.

Debutul reprizei secunde a fost marcat de revenirea în poarta Stelei a lui Ştefan Laufceac, indisponibil în ultimele şase luni, din cauza unei rupturi de ligamente. Coechipierii săi au fost motivaţi şi de acest lucru, revenind miraculos, 14-16 (min. 34), dar Valladolid a recuperat într-un singur minut, 14-18. Meciul a continuat pe "contre", ambele formaţii punând accentul pe atacuri şi finalizări rapide, dar spaniolii au reuşit să păstreze controlul (16-21, min. 39).

Un moment spectaculos a avut loc în minutul 44, când portarul Laufceac a marcat din poartă în poartă, profitând de ieşirea la schimbare a lui Sierra (18-22). În ultimul sfert de oră, Valladolid a forţat pentru a-şi asigura o calificare mai uşoară încă din tur, centrul Entrerrios fiind de neoprit (19-27). Scor final 33-27.

Marcatorii echipei Steaua Bucureşti au fost Vujadinovici 4, Rudici 4, Stavrositu 3, Georgescu 3, Mazilu 3, Novanc 3, Şania 2, Savenco 2, Ilieş 1, Cian 1, Laufceac 1, în timp ce de la Pevafersa s-a remarcat Milosavljevici, cu 8 goluri.

La partida disputată la Buzău a asistat şi tatăl handbalistului Marian Cozma, Petre Cozma, care a salutat publicul după momentul de reculegere în memoria fiului său.

Returul optimilor de finală ale Cupei Cupelor se va disputa în 21 februarie, pe terenul ibericilor, de la ora 21.00.

Într-o altă partidă, contând pentru aceeaşi fază a competiţiei, HCM Constanţa va juca în deplasare, duminică, de la ora 18.00, cu Tatran Preşov (Slovacia), returul fiind programat o săptămână mai târziu, în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici