Stroe: FC Argeş nu a fost implicat în transferul lui Codrea la Genoa

Fostul preşedinte al FC Argeş, Constantin Stroe, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că gruparea piteşteană nu a fost implicată în transferul jucătorului Paul Codrea la Genoa din 2001, anchetat de procurorii DNA.

50 afișări
Imaginea articolului Stroe: FC Argeş nu a fost implicat în transferul lui Codrea la Genoa

Stroe: FC Argeş nu a fost implicat în transferul lui Codrea la Genoa (Imagine: Mediafax Foto)

Stroe susţine că în ianuarie 2001, când a avut loc tranzacţia, mijlocaşul juca la FC Argeş sub formă de împrumut, dar se afla în proprietatea clubului Dinamo. "Paul Codrea, un copil de 18 ani, a fost dat de Dinamo la FC Argeş, pentru că nu avea loc acolo să joace, sub formă de împrumut, cu condiţia când au nevoie de el şi la trei noaptea, să-l ia. Noi l-am pus la treabă, am făcut din el un început de fotbalist, de altfel viaţa a demonstrat că a fost un copil talentat, şi l-am pus să joace. Când lui Dinamo i-a venit apa la paletă, la moară, deci probabil transferul ăsta, a zis gata, ni-l daţi. Practic, între FC Argeş şi Genoa nu a existat niciun fel de relaţie. Dinamo ni l-a luat pe Codrea fără să zicem pâs. Pentru că asta a fost înţelegerea", a explicat Stroe.

DNA anchetează transferul fotbalistului Codrea Paul, de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la F.C. Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia realizat în ianuarie 2001, gruparea italiană susţinând că a plătit în schimbul jucătorului suma de 2,65 milioane dolari.

Conform DNA, în cazul transferurilor efectuate de clubul Dinamo Bucureşti, în perioada 1999-2005, inculpaţii Borcea Cristian, Becali Ioan şi Becali Victor ar fi diminuat sumele de transfer ale jucătorilor de fotbal Codrea Paul, Contra Cosmin, Cernat Florin, Mara Bogdan, Mitea Nicolae, Alexa Dan şi Mihalcea Dumitru, sume de bani care se cuveneau clubului Dinamo, astfel cum stabilesc legislaţia în vigoare şi regulamentele sportive.

Diferenţa însuşită ar fi fost virată unor firme tip SRL din Olanda (Phoenix BV, Intermark International, ambele din Rotterdam, Van Duisboden BV, Pyralis din Amsterdam), care erau deţinute de un avocat olandez. Acesta, după ce-şi reţinea un comision de 2 % din fiecare sumă de transfer sustrasă, vira banii în conturile firmelor Tierney Int. Ltd., Star Advisors SA şi Star Ventures SA, toate cu sediul in Insulele Virgine Britanice, cunoscut paradis fiscal al firmelor off-shore.

Ulterior, aceleaşi sume de bani erau trimise la diverse bănci din Europa (Gibraltar, Luxemburg, Elveţia), iar de aici, din contul personal al inculpatului Becali Ioan, au fost transferaţi în conturile aparţinând inculpatului Becali Victor din România. Acesta din urmă ar fi efectuat retrageri în numerar din aceste conturi în cuantum de 4,5 milioane euro.

Citeşte şi:

Fotbalul la DNA

Fotbalul, domeniu de interes pentru DNA în 2008

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici