SUA primeşte medalia de bronz din concursul de gimnastică de la JO-2000, după o decizie a CIO

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, miercuri, că a confirmat decizia Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, din luna februarie, de a-i retrage Chinei medalia de bronz din concursul feminin pe echipe de la Jocurile Olimpice din 2000, aceasta urmând să revină SUA.

63 afișări
Imaginea articolului SUA primeşte medalia de bronz din concursul de gimnastică de la JO-2000, după o decizie a CIO

SUA primeşte medalia de bronz din concursul de gimnastică de la JO-2000, după o decizie a CIO

În luna februarie a acestui an, FIG a anunţat că echipei Chinei îi va fi retrasă medalia de bronz din concursul feminin de la Sydney, deoarece s-a minţit în privinţa vârstei uneia dintre gimnaste. Comitetul executiv al FIG a decis să anuleze toate rezultatele sportivei Dong Fangxiao la JO-2000, după ce a descoperit că aceasta avea 14 ani la momentul desfăşurării competiţiei. Potrivit regulamentului, o gimnastă trebuie să aibă minim 16 ani în anul desfăşurării JO, pentru a putea participa la competiţie.

Actul de indentitate al sportivei indica, în 2000, că aceasta avea 17 ani.

Comisia executivă a CIO, reunită, miercuri, în Dubai, a confirmat decizia federaţiei de gimnastică.

"În consecinţă, echipa Statelor Unite ale Americii va primi medalia de bronz din concursul feminin pe echipe de la JO de la Sydney", se arată în comunicatul CIO.

La JO de la Sydney, titlul olimpic în proba pe echipe a fost câştigat de România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici