Subaru se retrage din Campionatul Mondial de Raliuri

Firma japoneză Fuji Heavy Industries, constructorul automobilelor Subaru, a anunţat, marţi, că se va retrage din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) din cauza crizei finaciare mondiale.

29 afișări
Imaginea articolului Subaru se retrage din Campionatul Mondial de Raliuri

Subaru se retrage din Campionatul Mondial de Raliuri

"Mediul nostru financiar s-a deteriorat dramatic şi pentru a proteja marca Subaru am decis să recurgem la această măsură", a declarat preşedintele Fuji Heavy, Ikuo Mori.

Subaru a ocupat poziţia a treia în clasamentul constructorilor din WRC în 2008, în spatele echipelor Citroen şi Ford.

Primul pilot al echipei japoneze, norvegianul Petter Solberg, campion mondial cu Subaru în 2003, s-a clasat în acest sezon pe poziţia a şasea, în timp ce al doilea pilot de la Subaru, australianul Chris Atkinson, a ocupat locul cinci.

Decizia echipei Subaru vine la doar două zile după ce un alt constructor japonez Suzuki a dezvăluit că îşi suspendă participarea în următorul an al WRC din cauza crizei economice.

Un alt mare constructor din Japonia, Honda, a anunţat de asemenea că se va retrage din Formula 1, tot din cauza crizei finaciare mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici