Sudan: Un fotbalist a fost condamnat la 40 de lovituri de bici pentru că a băut alcool

Fotbalistul nigerian al formaţiei sudaneze Al-Merreikh Omdurman, Stephen Worgu, a fost condamnat la 40 de lovituri de bici pentru că a băut alcool, au anunţat, miercuri, surse judiciare.

33 afișări
Imaginea articolului Sudan: Un fotbalist a fost condamnat la 40 de lovituri de bici pentru că a băut alcool

Fotbalistul nigerian al formaţiei sudaneze Al-Merreikh Omdurman, Stephen Worgu, a fost condamnat la 40 de lovituri de bici pentru că a băut alcool (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Stephen Worgu, 20 de ani, a fost găsit vinovat pentru consum de alcool şi conducerea autoturismului în stare de ebrietate, de către un judecător al Curţii din Khartum-Est.

Fotbalistul a primit ca pedeapsă 40 de lovituri de bici şi 50 de lire sudaneze (20 de dolari americani) amendă pentru consum de alcool, plus 200 de lire sudaneze (80 de dolari) pentru conducere în stare de ebrietate.

Jucătorul nigerian, care a semnat un contract important, în octombrie 2008, cu clubul Al-Merreikh, a fost reţinut de Poliţie, în 21 de august, în capitala sudaneză.

Condamnarea sa se bazează pe articolul 78 al Codului Penal sudanez din 1991, care interzice consumul de alcool.

"Nu e sigur că jucătorul este vinovat", a declarat, însă, un responsabil al clubului de lângă Khartum, precizând că avocatul sportivului a înaintat apel la decizia Curţii.

"E greu să mă adaptez la viaţa din Sudan. Cultura, religia, limba, toate sunt diferite... Iar legea islamică mă afectează, pentru că nu mă simt liber să fac ce vreau", declarase, în luna aprilie, Stephen Worgu pentru canalul tv BBC.

În Sudan, femeile sunt condamnate, în virtutea articolului 152 din Codul Penal, la o pedeapsă maximă de 40 de lovituri de bici atunci când "comit un act indecent, comit un act care violează moralitatea publică sau poartă îmbrăcăminte indecentă".

Jurnalista Loubna Ahmed al-Hussein a pornit o luptă pentru invalidarea acestui articol din legea sudaneză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici