Super Rally Deva: Spectacol total al cailor putere. S-a relansat lupta pentru titlu

Piloţi din majoritatea disciplinelor de top din automobilismul sportiv românesc s-au duelat în acest weekend în a treia etapă din Campionatul Naţional de Super Rally, câştigată în final de francezul Jerome France, care a şi relansat lupta pentru titlul de campion absolut.

108 afișări
Imaginea articolului Super Rally Deva: Spectacol total al cailor putere. S-a relansat lupta pentru titlu

Mihai Leu a fost la el acasă

Întâmpinaţi de mii de fani la startul festiv, piloţii i-au răsplătit pe aceştia cu un spectacol total pe circuitul stradal special amenajat în centrul municipiului Deva. Monoposturi, prototipuri şi turisme de sute de cai putere au încântat privirea fanilor aflaţi pe marginea traseului de concurs.

Recordul circuitului din Deva a fost stabilit încă din antrenamente, când patru piloţi, Jerome France, Istvan Beko, Costel Căşuneanu şi Didier Balcaen au reuşit să coboare sub timpul de 03:32,942 stabilit ca reper anul trecut de France.

Lupta cu secundele a continuat în cele două manşe de concurs, atunci când francezul France, pe un prototip Nova Proto NP03, a stabilit noul record, cu un extraordinar 03:17,481. Juniorul Bogdan Duma (Radical SR3) şi totodată liderul la zi al campionatului a încheiat al doilea cu 03:19,271, în timp ce pentru prima oară pe podium s-a clasat Istvan Beko (Radical SR3), cronometrat cu 03:24,925.

În Top 10 general s-au mai clasat Costel Căşuneanu, Didier Balcaen, Aurelian Andronache, Mihai Leu, Vali Porcişteanu, Tudor Pop şi Adrian Teslovan. La echipe victoria a revenit celor de la Hospice Casa Speranţei (France şi Balcaen), urmaţi de Impuls Leasing Team (Căşuneanu, Andronache) şi de VPRacing Team (Porcişteanu şi Duma).

Promotor şi totodată concurent în această etapă, hunedoreanul Leu a ratat podiumul, dar s-a declarat mulţumit de evoluţia evenimentului. „A fost un eveniment reuşit. Eu, personal, nu am fost în cea mai bună formă, dar faptul că am coborât peste 30 de secunde între prima şi ultima tură înseamnă mult pentru mine. La următoarea etapă voi încerca să mă concentrez mai mult pe cursă, Le mulţumim tuturor celor care au contribuit la succesul acestui eveniment”, a spus Leu.

După această etapă, Duma rămâne lider în clasamentul general, cu 61 de puncte, urmat de Jerome France, cu 50 de puncte. Aceştia sunt urmaţi de un pluton format din Aurelian Andronache (36p), Costel Căşuneanu (31p) şi de Didier Balcaen (30p).

Următoarea etapă, Trofeul Profi, va avea loc în perioada 11-12 august tot pe circuit stradal în municipiul Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici