Suporterii stelişti, cei mai violenţi la meciurile din 2014

Suporterii echipei de fotbal Steaua Bucureşti au fost implicaţi, cu ocazia meciurilor, în 40 de fapte penale, în timp ce susţinătorii echipei Dinamo au fost implicaţi în 27 de infracţiuni, se arată în bilanţul Jandarmeriei Bucureşti.

138 afișări
Imaginea articolului Suporterii stelişti, cei mai violenţi la meciurile din 2014

Suporterii stelişti, cei mai violenţi la meciurile din 2014 (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Conform materialului de bilanţ, în anul 2014, Jandarmeria Capitalei a executat 1.384 de misiuni cu ocazia unor spectacole sportive, dintre care 550 au fost meciuri de fotbal.

Dintre acestea, patru au fost partide susţinute de echipa naţională de fotbal, cinci au fost meciuri internaţionale ale echipelor Steaua şi Astra Giurgiu, iar 541 au fost meciuri în campionatul intern - din Liga I, Liga a II-a şi a III-a.

La acestea se adaugă 105 meciuri de baschet, 87 de polo şi 93 meciuri de handbal, iar alte 549 de alte de misiuni au vizat menţinerea ordinii la meciuri de volei sau concursuri de cros, atletism, motociclism, ciclism, judo, haltere şi sporturi extreme.

Jandarmii au constatat, în total, 102 infracţiuni, toate cu ocazia unor meciuri de fotbal, în care au fost implicate 109 persoane.

Cele mai multe infracţiuni au fost comise de suporterii Stelei, cu 40 de fapte, urmaţi de suporterii echipei Dinamo, care sunt suspectaţi de 27 de infracţiuni şi de rapidişti, suspectaţi de şase infracţiuni. Alte 29 de fapte penale au fost comise de suporterii celorlalte echipe de fotbal.

În acelaşi timp, cu ocazia unor evenimente sportive, jandarmii bucureşteni au dat şi 303 amenzi contravenţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici