Ţeapă cu români! Octavian Morariu a prezentat lista ruşinii

Patru voluntari vorbitori de limbă română, selectaţi de Comitetul de Organizare, au dat bir cu fugiţii, luând cu ei telefoanele şi echipamentul, cu o zi înainte ca tricolorii să ajungă la Londra

938 afișări
Imaginea articolului Ţeapă cu români! Octavian Morariu a prezentat lista ruşinii

Ţeapă cu români! Octavian Morariu a prezentat lista ruşinii

*Organizatorii i-au înlocuit pe cei patru fugari români cu englezi

În Londra trăiesc, neoficial, în jur de 20.000 de români. Mulţi dintre ei au ales Albionul pentru a-şi clădi un viitor mai bun, muncind pe rupte, de dimineaţă până seara. Printre ei şi câţiva foşti sportivi români, ale căror poveşti le veţi putea citi zilele viitoare. Nu toţi românii sunt însă material didactic pentru orele de etică, iar de acest adevăr s-au lovit olimpicii tricolori încă de la sosirea în satul olimpic.

Cu multe luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Londra, Comitetul de Organizare a selectat voluntari pentru toate delegaţiile care sunt prezente la cea de a XXX-a ediţie a competiţiei. Cunoaşterea limbii respectivei ţări a constituit un punct de plecare, dar nu neapărat o condiţie esenţială. Pentru delegaţia noastră au fost selectaţi patru români stabiliţi în zonă, un francez cunoscător al limbii ce se vorbeşte la noi şi un englez de origine indiană. Toţi au fost îmbrăcaţi din cap până în picioare, au primit telefoane mobile şi cartele gratuite pentru transportul în comun.

Octavian Morariu a prezentat lista ruşinii

Cu o zi înainte ca primii tricolori să ajungă în Satul Olimpic, toţi cei patru români au dispărut! "A fost un moment penibil. Pentru noi, asistenţii sunt materia primă. Fără ei nu putem face nimic într-un oraş unde se circulă pe partea stângă, un oraş pe care nu ajungi să-l cunoşti într-o viaţă, darmite într-o săptămână. Efectiv ne-a destabilizat", a declarat pentru ProSport şeful de misiune al României la Londra, Andu Epuran.
Indignat de cele petrecute, Octavian Morariu intenţionează să trimită Ambasadei României la Londra numele celor care, consideră oficialul COSR, ne-au făcut de râs. "N-am de ce să le ascund numele. Degeaba ne străduim noi să facem imagine României, dacă alţii o strică", a punctat preşedintele COSR. Cei patru se numesc Larisa Mihoreanu, Cătălin Popi, George Rădoi şi Igor Cojuşnean. Comitetul de Organizare deja le-a găsit înlocuitori, patru englezi ajutându‑i acum pe bază de voluntariat pe sportivii români.

Citeşte mai multe pe www.prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici