The Scottish Sun: Glasgow Rangers, bătaia de joc a Europei

Cotidianul britanic The Scottish Sun a notat, joi, că echipa Glasgow Rangers a ajuns bătaia de joc a Europei după ce a fost umilită pe teren propriu de către campioana României, Unirea Urziceni, în etapa a treia a grupelor Ligii Campionilor, scor 4-1.

20 afișări
Imaginea articolului The Scottish Sun: Glasgow Rangers, bătaia de joc a Europei

The Scottish Sun: Glasgow Rangers, bătaia de joc a Europei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pur şi simplu cel mai rău. Suporterii lui Rangers s-au furişat din tribunele stadionului Ibrox Park cu mult înainte ca eroii lor decăzuţi să fie salvaţi de fluierul de final al partidei contra Unirii Urziceni. Făcuţi de râs de către începătorii europeni, reputaţia campionilor Scoţiei şi a jocului nostru naţional au fost târâte în noroi. O înfrângere fără luptă în faţa puţin cunoscuţilor români a fost greu de acceptat, dar, ce-i drept, nu prea greu de explicat", a notat Roger Hannah, editorialist la The Scotish Sun.

Una e să pierzi cu 0-4 în faţa celor de la Juventus şi alta e să ai parte de o înfrângere de groază în faţa Unirii Urziceni

"În viitorul sezon, campioana Scoţiei ar putea pune mâna pe un loc calificant direct în grupele Ligii Campionilor, dacă rezultatele ţin cu ea, dar care e ideea să ocupi primul loc, dacă nici măcăr nu eşti în stare să te baţi pentru firimiturile de pe podea? Una este să pierzi cu 0-4 pe Ibrox în faţa calităţilor sublime ale lui Alessandro del Piero şi Juventus acum 15 ani şi alta e să ai parte de o înfrângere de groază acasă în faţa Unirii. Această înfrângere a fost costisitoare, catastrofală şi este dovada concretă că fotbalul scoţian se află pe marginea unei prăpastii. Walter Smith (n.r. - antrenorul echipei Glasgow Rangers) părea trist la golurile încasate de portarul Allan McGregor marţi. Era în stare de şoc, dar probabil că nu era prea surprins de fragilitatea apărării şi de greşelile care au fost pedepsite imediat".

Perioada de rezultate pozitive la nivel european începută în sezonul 2001/2002 a ajuns la final

"A fost începutul unei ere de aur pentru fotbalul scoţian la nivel de cluburi, iar Celtic şi Rangers au ajuns până în finalele Cupei UEFA. În trei ani consecutivi, echipele scoţiene au ajuns în optimile Ligii Campionilor, Celtic a învins pe AC Milan şi Manchester United, iar Rangers a remizat acasă cu Barcelona şi a învins la Lyon cu 3-0. Dar aceste seri de glorie sunt acum amintiri dezamăgitoare, după ce Aalborg, Hapoel Tel Aviv, Kaunas iar acum Unirea sunt coşmarurile care tot revin. Numărul de spectatori se reduce, veniturile rămân la un nivel scăzut, iar acum rezultatele de pe gazon sunt la fel de depresive ca cele din balanţa contabilă. Rangers a primit opt goluri în două meciuri disputate în Europa, Celtic a câştigat doar un meci din ultimele şapte europene, în timp ce contribuţia echipelor Falkirk, Hearts şi Aberdeen la coeficientul UEFA este egală cu zero", a notat Hannah.

Mărimea acestei înfrângeri feroce a fost ultima probă a declinului alarmant la nivelul de vârf al fotbalului scoţian

"Directorul executiv al Ligii scoţiene, Neil Doncaster doreşte să ascundă «secretele familiei» raportându-se la nivelul cluburilor de prim rang. Mai multe filme de groază precum cele produse în acest sezon european şi va trebui să apeleze la familia Adams pentru a se uita la meciuri. Pur şi simplu acesta este cel mai prost sezon din istoria recentă a fotbalului scoţian şi va deveni şi mai rău înainte să fie mai bun. Cluburile noastre au trecut de la o umilinţă la alta, iar echipa noastră naţională nici măcar nu poate convinge nişte jucători cu nume mari să vină să joace. Flakirk a fost făcută de ruşine în Liechtenstein, Motherwell aproape că s-a împiedicat de Llanelli (Irlanda de Nord) după ce a pierdut acasă, în timp ce Aberdeen a luat cinci goluri acasă de la Sigma Olomuc. Hearts a fost bătută zdravăn de Zagreb, iar Celtic a pierdut deja patru jocuri în Europa. Echipa naţională a câştigat doar trei meciuri şi nu s-a mai calificat la un turneu final din 1998", se precizează în editorialul din ziarul scoţian.

James Traynor de la The Daily Record consideră că jucătorii echipei scoţiene sunt nişte impostori

"Jucătorii primesc bani sub pretexte false. Ei sunt o ruşine pentru profesia lor, iar la finalul meciului fiecare jucător de la Rangers ar fi trebuit să se ducă la acele trupe care au fost invitate de către conducerea clubului la meciul cu Unirea şi să-şi ceară scuze. Aceşti oameni au suferit destul în cele 90 de minute de fotbal groaznic pe care este puţin probabil că îl vor mai vedea vreodată. Ei nu meritau asta, dar jucătorii au meritat fiecare huiduială şi fiecare apostrofare. Dan Petrescu se aştepta ca Walter Smith să înceapă meciul cu doi atacanţi, iar când a văzut că nu s-a întâmplat asta a schimbat imediat tactica, iar Unirea a marcat de patru ori. Jucătorii lui Rangers au eşuat, au părut nişte victime ale unui virus foarte contagios, jucătorii s-au molipsit şi s-au micşorat. În fond şi la urma urmei nu ar fi de mirare dacă unul sau doi dintre aceştia nu-şi va reveni vreodată, dar dacă o va face în ultimă instanţă, atunci ei vor fi bântuiţi de această noapte mulţi ani de acum încolo", a adăugat şi Traynor.

Echipa Unirea Urziceni a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 4-1 (1-1), formaţia scoţiană Glasgow Rangers, în etapa a III-a a grupei G a Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici