Thomas Hitzlsperger, primul fotbalist german renumit care recunoaşte că este homosexual

Thomas Hitzlsperger, în vârstă de 31 de ani, a devenit primul jucător de renume din fotbalul german care recunoaşte că este homosexual, el făcând această dezvăluire într-un interviu ce va apărea joi în publicaţia Die Zeit.

445 afișări
Imaginea articolului Thomas Hitzlsperger, primul fotbalist german renumit care recunoaşte că este homosexual

Thomas Hitzlsperger (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Recunosc că sunt homosexual pentru că doresc să avanseze chestiunea homosexualităţii în sportul profesionist. Să devin conştient de homosexualitatea mea a fost un proces lung şi greu. Abia în ultimii ani am realizat că prefer să locuiesc cu un bărbat. Nu mi-a fost niciodată ruşine de cine sunt, dar nu este uşor să stai la masă cu 20 de bărbaţi şi să asculţi glume despre homosexuali. Homosexualitatea este un subiect ignorat în fotbal şi nu este tratată ca o temă serioasă", a declarat Hitzlsperger, citat de Die Zeit.

Fostul mijlocaş internaţional are 52 de selecţii în naţioanala Germaniei, între 2004 şi 2010.

Hitzlsperger, născut la Munchen, s-a format la Bayern, înainte de a merge la Aston Villa în 2000. Transferat la VfB Stuttgart în 2005, el a trecut la Lazio în 2010, înainte de a petrece un sezon la West Ham anul următor. El a jucat apoi la VfL Wolfsburg, înainte de a-şi încheia cariera la Everton, sezonul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici