BREAKING NEWS  Tite se retrage din funcţia de selecţioner al Braziliei după eliminarea de la Cupa Mondială

Selecţionerul Braziliei, Adenor Leonardo Bacchi, zis Tite, a demisionat din funcţie după ce Selecao a fost eliminată de Croaţia de la Cupa Mondială, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Este pentru a doua oară consecutiv când Brazilia părăseşte Cupa Mondială în faza sferturilor de finală.

407 afișări
Imaginea articolului Tite se retrage din funcţia de selecţioner al Braziliei după eliminarea de la Cupa Mondială

Agencia de Noticias ANDES

Neymar a marcat în prelungiri golul cu care Brazilia a deschis scorul, pentru a-i aduce pe brazilieni în avantaj, dar Bruno Petkovic a egalat cu trei minute înainte de final şi a trimis meciul la penalty-uri.

Rodrygo şi Marquinhos au ratat amândoi loviturile de pedeapsă şi, cum Croaţia a marcat toate cele patru lovituri, Brazilia a fost eliminată. În consecinţă, Tite a părăsit postul de selecţioner - o decizie luată înainte de începerea turneului din Qatar.

Tite şi-a anunţat decizia de a părăsi postul în februarie, confirmând că este pregătit să accepte o nouă provocare. El a petrecut şase ani în această funcţie, după ce l-a înlocuit pe Dunga în iunie 2016, dar a recunoscut că va pleca după turneul din Qatar.

"Voi pleca până la finalul Cupei Mondiale", a declarat Tite pentru SporTV. "Nu am niciun motiv să mint aici. Nu vreau să câştig în niciun fel. Am câştigat totul în cariera mea, singurul lucru care lipseşte este Cupa Mondială".

El a condus Brazilia până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, unde a pierdut în faţa Belgiei, înainte de a câştiga Copa America 2021.

Casemiro şi Thiago Silva, doi dintre cei mai experimentaţi jucători ai Braziliei, au reacţionat la înfrângerea neaşteptată. Casemiro a declarat, citat de The Mirror: "Toate înfrângerile sunt dureroase, mai ales atunci când ai un obiectiv, un vis, ai o muncă de patru ani pentru acel moment. Dar este greu să găseşti cuvinte.

"E greu să. Trebuie să ridici capul, viaţa merge mai departe. Suntem trişti, toată lumea din grup a făcut tot ce a putut. Suntem supăraţi, mai ales din cauza modului în care a fost. A fost în mâna noastră, a scăpat acolo. Un moment greu. Acum e linişte sufletească, viaţa care trebuie să meargă mai departe".

La rândul său, Silva a spus: "Este dificil, dar oricât de trist ar fi, viaţa trebuie să meargă mai departe, să ridici capul. Sunt foarte mândru de băieţi pentru ceea ce am făcut, dar, din păcate, face parte din fotbal."

Silva a adăugat: "Am trecut prin câteva dezamăgiri în viaţa mea, nu doar la echipa naţională, ci şi în viaţa personală. Când pierdem ceva important, doare aşa, doare foarte mult, dar încerci să ridici capul şi să mergi mai departe.

"Nu există altă alternativă. Sunt un tip care de fiecare dată când am căzut m-am ridicat, nu va fi altfel nici de data asta. Din păcate, ca jucător nu voi putea ridica această cupă. Cine ştie mai târziu, cu un alt rol".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici