Titlurile de Masters la viteză în coastă se decid la Braşov. Cine sunt candidaţii la trofee

Un total de 52 de piloţi vor lua startul în acest weekend, la Trofeul Audi Braşov, etapa finală a Trofeului Naţional Masters la Viteză în Coast, care va decide şi numele celor doi campioni naţionali.

105 afișări
Imaginea articolului Titlurile de Masters la viteză în coastă se decid la Braşov. Cine sunt candidaţii la trofee

Se anunţă cea mai intensă luptă la titlu din ultimii ani atât la Categoria I, cât şi la Categoria II, ultima destinată monoposturilor şi prototipurilor. Traseul de concurs va fi amenajat pe Drumul Poienii din Braşov, cu start din zona Livada Poştei, un loc deja tradiţional pentru iubitorii motorsportului din România.

La Categoria I, lupta se va da între Alexandru Piţigoi (Porsche 997), care are 83 de puncte, şi Mihai Leu (Audi R8 GT3), cu 79 de puncte.

Surpriză pe lista de start este Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), care va fi şi arbitru în lupta pentru titlu. Multiplul campion de raliuri are licenţă pentru tot sezonul şi va puncta şi în clasament. Pe un spectaculos Mitsubishi Evo, Călin Fagadar se anunţă şi el un reper al duelului din vârful vitezei în coastă.

Astfel, pentru a fi sigur de al patrulea titlu în această disciplină, Mihai Leu nu are altă opţiune decât să încheie pe prima poziţie. În schimb, în cazul unei alte clasări a lui Leu, Piţigoi devine campion pentru a doua oară şi cu locul 2 sau 3.

La Categoria II, cea dedicată monoposturilor şi prototipurilor, nu mai puţin de 5 piloţi au şanse matematice la titlu, însă 3 dintre aceştia sunt în lupta decisivă. Jerome France (Nova Proto) şi Octavian Ciovică (Radical SR8) au câte 62 de puncte, iar Costel Căşuneanu (Wolf F1 Mistral) a a adunat 56 după primele 4 runde. Oricare dintre cei 3 va câştiga etapa, acela va fi şi campionul absolut al sezonului 2023. Dragoş Savloschi (Radical Prosport), cu 52 de puncte, şi Emil Ghinea (Norma M20), cu 51 de puncte, depind doar de conjuctura rezultatelor.

Etapa de la Poiana Braşov va avea şi un invitat special pe traseul de concurs. Campionul Franţei, Geoffrey Schatz (Nova NP03), va concura pentru prima dată în România. De asemenea, dublul campion de raliuri, Dan Gîrtofan, originar chiar din Braşov, revine la volanul unui model Skoda Fabia Rally2.

Trofeul Audi Braşov va debuta sâmbătă dimineaţă, de la ora 9:00, cu manşele de recunoaşteri, urmând ca la ora 18:30 să se încheie a doua manşă de antrenamente cronometrate. Duminică, duelul decisiv se va da de la ora 13:20, atunci când începe prima manşă de concurs, care va fi şi transmisă în direct pe youtube FRAS şi Prima Sport3. Duminică dimineaţă mai sunt două manşe de recunoaşteri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici