Tragerile la sorţi pentru Liga Campionilor şi Liga Europa vor avea loc la 17 decembrie

Tragerile la sorţi pentru optimile Ligii Campionilor, respectiv pentru 16-imile Ligii Europa vor avea loc la 17 decembrie, la sediul UEFA de la Nyon, informează site-ul forului fotbalistic european.

13 afișări
Imaginea articolului Tragerile la sorţi pentru Liga Campionilor şi Liga Europa vor avea loc la 17 decembrie

Tragerile la sorţi pentru Liga Campionilor şi Liga Europa vor avea loc la 17 decembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tragerea pentru optimile Ligii Campionilor va începe la ora 13.00 (ora României), iar cea pentru 16-imile Ligii Europa la ora 14.00 (ora României).

Ceremoniile vor fi conduse de secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, şi de directorul de competiţii Giorgio Marchetti. Cei doi vor fi asistaţi de Sir Bobby Charlton pentru Liga Campionilor, şi de ambasadorul finalei 2011 Ronnie Whelan pentru Liga Europa.

În Liga Campionilor, câştigătoarele grupelor vor juca doar în compania unor formaţii care s-au clasat pe locul doi, prima manşă urmând să aibă loc pe terenul acestora din urmă. Câştigătoarele grupelor şi ocupantele poziţiilor secunde din aceeaşi grupă nu se pot întâlni între ele, aşa cum nu se pot întâlni nici echipe din aceeaşi ţară.

În Liga Europa, învingătoarea şi ocupanta locului doi din aceeaşi grupă a Ligii Europa nu pot juca în meci direct. Câştigătoarele grupelor din Liga Europa şi cele patru echipe cu cele mai multe puncte de pe locul trei din Liga Campionilor vor juca returul pe teren propriu. Două echipe din aceeaşi ţară nu pot evolua una contra alteia.

După tragerea la sorţi pentru 16-imi se va efectua tragerea pentru optimi, echipele fiind desemnate după numărul meciului din 16-imi (Învingătoarele meciurilor de la 1 la 16). Prima echipă trasă la sorţi va juca turul pe teren propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici