Trei suporteri condamnaţi la închisoare cu executare după incidentele de la Marseille-Lyon

Tribunalul din Marsilia a condamnat trei suporteri ai echipei Olympique Marseille la închisoare cu executare, între patru şi şase luni, pentru implicare în incidentele din apropierea Stadionului Velodrome, înaintea meciului cu Olympique Lyon, care a avut loc duminică, informează lequipe.fr.

175 afișări
Imaginea articolului Trei suporteri condamnaţi la închisoare cu executare după incidentele de la Marseille-Lyon

Trei suporteri condamnaţi la închisoare cu executare după incidentele de la Marseille-Lyon (Imagine: AP / Mediafax Foto)

De asemenea, cei trei au primit interdicţia de a intra timp de doi ani pe vreun stadion pe care evoluează echipa lor favorită, acasă, în deplasare, în campionat, Cupa Ligii şi Cupa Franţei. Ei sunt interzişi şi la meciurile din cadrul turneului final al Campionatului European, care va fi găzduit de Franţa, în 2016.

La meciul din etapa a VI-a a Ligue 1, au avut loc incidente atât înaintea partidei, în afara arenei, cât şi în timpul acesteia. Meciul a fost întrerupt în minutul 62, timp de 25 de minute, deoarece fanii gazdelor au aruncat cu petarde în teren. Fanii lui Olympique Marseille au continuat să arunce cu petarde în teren, mai ales în momentul în care Mathieu Valbuena (Olympique Lyon, fost la OM) încerca să execute lovituri de colţ.

Totodată, un manechin reprezentându-l pe Valbuena a fost spânzurat de fanii gazdelor în tribunele Stade Velodrome.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici