Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins apelul Rusiei şi îi interzice să participe la Jocurile Paralimpice de la Rio

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins, marţi, apelul Comitetului Paralimpic Rus care solicita dreptul de participare la Jocurile Paralimpice de vară de la Rio de Janeiro, după ce sportivii ruşi au fost suspendaţi de Comitetul Internaţional Paralimpic.

493 afișări
Imaginea articolului Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins apelul Rusiei şi îi interzice să participe la Jocurile Paralimpice de la Rio

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins apelul Rusiei şi îi interzice să participe la Jocurile Paralimpice de la Rio

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins recursul formulat de către Comitetul Paralimpic Rus împotriva deciziei pronunţate, la data de 7 august, de către Comitetul Internaţional Paralimpic", se arată într-un comunicat emis, marţi, de TAS.

Comitetul Internaţional Paralimpic a decis, la începutul lunii august, suspendarea întregii delegaţii ruse de la Jocurile Paralimpice care vor avea loc la Rio. Decizia a fost dată în contextul în care un raport canadian, întocmit de expertul în drept Richard McLaren, acuză Rusia că a derulat un program de dopaj sponsorizat de stat în perioada 2011-2015. Oficialii comitetului paralimpic pretind că şi atleţii cu dizabilităţi fac parte din acest sistem şi nu au dreptul să participe la competiţia din Brazilia.

Cea de-a 15-a ediţie a Jocurilor Paralimpice se va desfăşura în perioada 7-18 septembrie 2016, la Rio de Janeiro, Brazilia. La ediţia din acest an vor participa sportivi din 175 de ţări, printre care şi România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici