Tricolorele îşi află marţi adversarele din prima ediţie a Ligii Naţiunilor la feminin

Tricolorele îşi vor afla marţi adversarele din prima ediţie a Ligii Naţiunilor la feminin. Tragerea la sorţi va avea loc de la ora 14.00, la Nyon.

115 afișări
Imaginea articolului Tricolorele îşi află marţi adversarele din prima ediţie a Ligii Naţiunilor la feminin

Tricolorele îşi află marţi adversarele din prima ediţie a Ligii Naţiunilor la feminin

Naţionalele sunt împărţite în 3 ligi pe baza coeficientului UEFA la finalul preliminariilor CM 2023. Astfel, România va fi repartizată într-o grupă din Liga B.

România face parte din urna 2 a Ligii B, alături de Serbia, Slovenia şi Irlanda de Nord.

Potrivit FRF, primele două ligi vor avea 16 echipe, iar a treia va avea 19 şi se va juca în sistem grupă, tur-retur.

„Câştigătoarele grupelor din Liga A vor evolua la turneul final al Ligii Naţiunilor. Primele două clasate în grupele din Liga A rămân în această ligă pentru viitoarele preliminarii EURO 2025. Cele 4 echipe clasate pe locurile 3 vor disputa un baraj contra echipelor de pe locurile 2 în grupele din Liga B, câştigătoarele urmând a evolua mai departe în Liga A. Ultimele 4 clasate în grupele din Liga A vor retrograda. Cele 4 câştigătoare de grupă din Liga B vor promova în liga superioară. Cele mai bune 3 ocupante ale locurilor 3 vor disputa un baraj contra celor mai bune ocupante ale locurilor secunde din Liga C. Câştigătoarele vor evolua mai departe în Liga B. Ocupantele ultimului loc în grupele din Liga B plus cea mai slabă echipă clasată pe locurile 3 vor retrograda în Liga C. Cele 5 câştigătoare ale grupelor din Liga C vor promova în Liga B”, a explicat FRF modul în care se desfăşoară competiţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici