Triplă ISTORICĂ pentru echipa de handbal feminin CSM Bucureşti

CSM Bucureşti a învins, duminică, scor 32-24, pe HCM Roman, în final Cupei României la handbal feminin, iar echipa antrenată de danezul Kim Rasmussen a reuşit câştigarea campionatului, Cupei României şi Ligii Campionilor.

3981 afișări
Imaginea articolului Triplă ISTORICĂ pentru echipa de handbal feminin CSM Bucureşti

Triplă ISTORICĂ pentru echipa de handbal feminin CSM Bucureşti (Imagine: Alexandru Varzaru/ Arhiva Mediafax Foto)

CSM Bucureşti nu a avut probleme decât în prima repriză a confruntării cu HCM Roman, din finala Cupei României. În debutul partidei, romaşcancele au condus şi cu 3 goluri diferenţă, scor 4-1. Campioana României a intrat mai greu în meciul cu echipa lui Florentin Pera, la fel ca şi în partida cu HCM Baia Mare în semifinale. Valoarea celor două loturi a început însă să-şi spună cuvântul destul de repede, iar CSM Bucureşti a preluat conducerea în minutul 13 (scor 7-6). Portarul ucrainean Timoshenkova a avut câteva intervenţii, astfel că HCM Roman a reuşit să rămână aproape de adversar până la pauză, 15-13.

Jocul s-a dezechilibrat imediat după pauză, când formaţia bucureşteană a marcat patru goluri consecutive (scor 19-13, min. 36). HCM Roman a avut prima reacţie cu gol în partea secundă în minutul 38, mult prea târziu pentru a mai emite pretenţii. Finala Cupei României a curs până în minutul 60 într-o singură direcţie, echipa lui Kim Rsamussen câştigând la o diferenţă conformă cu realitatea, scor 32-24. Ambele echipe jubilează însă la final. CSM Bucureşti a realizat o triplă istorică la sfârşitul acestui sezon, în timp ce HCM Roman a obţinut pentru al treilea an consecutiv dreptul de a evolua în cupele europene.

Pentru Kim Rasmussen şi jucătoarele Fisker, Pessoa şi Vetkova finala Cupei României a fost ultima în tabăra CSM Bucureşti. În ceea ce o priveşte pe Ana Paula Rodrigues, oficialii clubului încearcă pastrarea braziliencei, chiar dacă aceasta a semnat cu formaţia daneză Odense.

În finala mică a turneului Final Four al Cupei României, care s-a disputat la Cluj, HCM Baia Mare a învins, scor 34-25, pe Dunărea Brăila.

CSM Bucureşti: Gullden 5, Rodrigues 5, Vărzaru 6, Brădeanu 2, Fisker 3, Vetkova 2, Torstensson 1, Jorgensen 5, Martin 2, Nicula 1

HCM Roman: Stoleru 5, Chitacu 1, Glybko 11, Iuganu 2, Agrigoroaie 1, Vartic 2, Tomescu 1, Cilici 1

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici