CSM Bucureşti - Dinamo Bucureşti, finala Ligii Naţionale masculine de handbal

CSM Bucureşti a învins, luni, în meciul decisiv din semifinalele Ligii Naţionale masculine de handbal, scor 38-26, echipa Potaissa Turda şi s-a calificat în finală, unde va întâlni pe Dinamo Bucureşti, care a trecut cu scorul de 2-0 la general de Politehnica Timişoara.

759 afișări
Imaginea articolului CSM Bucureşti - Dinamo Bucureşti, finala Ligii Naţionale masculine de handbal

CSM Bucureşti - Dinamo Bucureşti, finala Ligii Naţionale masculine de handbal (Imagine: Costin Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

CSM Bucureşti a început perfect meciul trei din semifinala cu Potaissa Turda şi a condus cu 6-0, după primele opt minute, graţie unei evoluţii de excepţie a portarului Ionuţ Iancu. Până la pauză, echipa antrenată de Zvonko Shundovski a păstrat diferenţă de şase goluri şi avea 21-15.

Oaspeţii nu au dat semne de revenire nici în partea a doua a jocului. CSM Bucureşti s-a distanţa la 10 goluri, scor 31-21, în minutul 43, iar semifinala era jucată. S-a terminat 38-26 pentru câştigătoarea Cupei României, care se va confrunta, în finala Ligii Naţionale masculine de handbal, cu Dinamo Bucureşti, formaţie care a trecut în penultimul act, de Politehnica Timişoara.

Cel mai bun marcator pentru bucureşteni a fost Sasa Marijanac, cu 7 goluri, urmat de interul dreapta, spaniolul Javier Humet, cu 6 reuşite. De la Potaissa Turda, s-a remarcat Ionuţ Rotaru, cu 6 goluri şi Cristian Adomnicăi, cu 5 reuşite.

Primul meci al finalei cu Dinamo este vineri, ora 20:45, în Ştefan cel Mare. Titlul se va decide după sistemul cel mai bun din 3 jocuri.

CSM Bucureşti: Iancu (12 intervenţii), Blazevic (2 intervenţii) - Kostadinovic 4, Marijanac 7, Negru 4, Humet 6, A. Rotaru 2, Milosevic 4, Stamate 4, Stavrositu 2, Mojsovski, Militaru, Răpciugă 1, Constantinescu 3, Ungureanu 1. Antrenor: Zvonko Shundovski

Potaissa Turda: Pallag (3 intervenţii), Varo (5 intervenţii) - I. Rotaru 6, Thalmaier 3, Adomnicăi 5, Pavel 2, Cîntec 2, Lazăr 3, Amihăiesei 2, Savic, Ştef 1, Bondar, Laslo 2. Antrenor: Horaţiu Gal.

Ultimul titlul câştigat de o echipă din Bucureşti a fost în 2008 şi a fost adjudecat de Steaua. Mai mult, primele două locuri ale clasamentului nu au mai fost ocupate de echipe din Capitală de 19 ani. Atunci, Dinamo câştiga titlul, iar Steaua încheia pe poziţia secundă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici